Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře - naporcované nebo stehna, čtvrtky, paličky...
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g mrkev nebo baby karotka
    • 2
      stroužek česnek
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • rozmarýn čerstvý nebo sušený, dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce, přidáme máslo, podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Pak odklopíme přelijeme výpekem a dopečeme doměkka a dozlatova. Podlít můžeme i vínem nebo vývarem, kůži můžeme posypat kořením na kuře.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Cibule Kuře Máslo Mrkev Rozmarýn Sůl Tymián
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu