Zapečené kuře na žampionech

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      kg brambory
    • 1
      plechovka žampiony
    • 0,3
      l smetana
    • 150
      g eidam sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme a osolíme. Do vymazaného pekáče dáme syrové brambory nakrájené na plátky, na ně žampiony, osolíme, opepříme, pokmínujeme a posypeme polovinou nahrubo nastrouhaným sýrem, vložíme porce kuřete a zalijeme smetanou. Dáme péct, když kuře zezlátne, jednotlivé porce otočíme a znovu posypeme sýrem, dopečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Léňa
    Léňa |

    8. 5. 2015 15:13

    Recept vypadá krásně tak jsem ho zkusila udělat. Ale teď mi poraďte.. jak to že se mi smetena "zdrcla" ?? :-\

  • Simona
    Simona |

    15. 4. 2013 18:19

    Peceme stejne a mnam, jen brambory posypeme vegetou, muzu doporucit! ;)

  • Misacka13
    Misacka13 |

    5. 1. 2013 17:38

    Výborná mňamka :-)

  • Ivetulka
    Ivetulka |

    21. 9. 2011 19:19

    Zrovna pecu, tak uvidim, zda se mi vsak ze jsem dala moc smetany (300 ml kelimek), na brambory jsem pridala jeste syrovou nastrouhanou mrkev, a zampiony jsem mela cerstve a ty jsem podusila na oleji. Kureci stehynka delam, tak je zkusim i otocit...

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    2. 6. 2008 19:36

    Můj nejoblíbenější recept. Mám ráda recepty z tzv. jednoho hrnce. Na brambory i kuře dávám ještě nakrájený česnek (8 stroužků). Brambor dávám více - mají úžasnou chuť!!! I když je to kalorická bomba, ale kuřátko rozhodně není mastné. Smetany stačí 180-200 ml. 1/4 l je moc. Brambory pak ve smetaně plavou. Kuře se nemusí otáčet. Peču 1 hodinu na 180 C. Doporučuji vyzkoušet. Určitě si pochutnáte. Dávám velikánskou 1.

  • Martina Večerková
    Martina Večerková |

    2. 6. 2008 14:25

    kuře bylo výborné,skutečně,jen se příště pokusím zabránit takové mastnosti. ale rozhodně ho budu dělat častěji

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 7. 2006 14:13

    Zase nějaká vynikající mňamka..:o))

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 6. 2006 13:32

    Vypadá to dobře, přidávám do oblíbených.