Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti. Přidáme omyté růžičky kapusty, přilejeme vodu a chvíli (asi 15-20 min.) podusíme.
2
Mezitím rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si zálivku smícháním všech ingrediencí. Zapékací mísu namažemem olejem, poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými brambory v jedné vrstvě. Další vrstvu tvoří rozpůlené růžičky podušené kapusty a masa a znova zbytek brambor, které dosolíme. Zalejeme zálivkou a pečeme cca 30-35 minut.
3
Vynikající je s parmezánem, který přidávám 5-10 min. před dopečením.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 10. 2010 13:04

    Tak dnes bylo toto jídlo k obědu, mám k receptu jen jednu výhradu - pekla jsem asi 50 minut, než byla "zálivka" tuhá, upečená. Jinak jídlo dobré, servírovala jsem k tomu mrkvový salát a porce jsem lehce posypala strouhaným křenem (včera na mne kousek vykoukl na zahradě při hrabání listí :-) ) . Hodnotím jedničkou i proto, že jsem si vše mohla do misky nachystat už včera při jiném veření a dnes jsem jen zalila a strčila do trouby. Simča S.

Abecední seznam: