Uzené kotlety s růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks uzená kotleta - vařená (Nebo jiné vařené uzené maso)
    • 450
      g kapusta
    • sůl
    • máslo
    • 250
      ml sladká smetana
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 4
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustičky očistíme, u stopky seřízneme a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme okapat a vývar si zachytíme. Rozehřáté máslo poprášíme moukou a osmahneme. Rozmícháme s 250 ml vývaru z kapustiček, přidáme smetanu a krátce povaříme. Přidáme kapustičky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Kotlety opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Rozdělíme je na talíře, obložíme kapustičkami ve smetaně a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    26. 11. 2007 15:04

    hamka

  • Michal
    Michal |

    5. 11. 2007 10:43

    V pátek se mi recept líbil, tak jsem jej v neděli vyzkoušel. Syn je fanda kapustiček, tak byl nadšený. I mně chutnalo, ale něčím bych to zvýraznil. Možná jen kapkou citronu. Tak příště. jinak opravdu jednoduché, ryclé a dobré.

  • Anna
    Anna |

    3. 11. 2007 08:01

    To vypadá dobře,tenhle recept, udělám na oběd.

  • Josef Kotleta sen.
    Josef Kotleta sen. |

    28. 10. 2007 08:29

    Není nic lepšího nežli upéct uzené kotlety (hodně cibule pod ně=tmavý sůsek!!) a br.kaši a zalít to Staropramenem!!

  • Helena Havranova
    Helena Havranova |

    28. 10. 2007 00:16

    velmi dobre jedličko

  • Wlastička
    Wlastička |

    8. 10. 2007 13:21

    Hmm..to by mohlo bejt dobrý! mlask

  • Anonym
    Anonym |

    3. 10. 2007 11:05

    Hm, hm, hm, a ještě lepší budou ty kapustičky bez masa, zato v trojobalu a smažené s bramborovou kaší. A to uzené si dáme zas úplně nekdy jindy, a určitě ne smažené, ale vařené, nejlépe též s bramborovu kašičkou a kyselou okurčičkou.