Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře naporcované nebo stehna...
    • 250
      g uzené plecko nebo bok...
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob) 1 -
    • tymián dle chuti, čerstvý nebo sušený
    • rozmarýn dle chuti, čerstvý nebo sušený
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      stroužek česnek 1-
    • máslo - ořech

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití kuřete výpekem doměkka a dozlatova. Pak si vyndáme maso stranou (udržujeme v teple), do výpeku nalijeme smetanu, ve které jsme si rozmíchali solamyl a necháme vše v pekáči krátce provařit.
2
Kuře podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo noky, které přelijeme smetanovo-bylinkovou omáčkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZOEN
    ZOEN |

    10. 3. 2017 13:53

    Děkuji za inspiraci. Byl to vynikající oběd.

  • lenka
    lenka |

    27. 12. 2016 19:57

    bajecne! tohle kure s uzenym nemelo chybicku

  • pipča
    pipča |

    14. 6. 2016 09:04

    děkuji za recept, moc jsme si pochutnali :-)

  • Hana Stejskalová
    Hana Stejskalová |

    22. 3. 2016 07:15

    Včera jsem zkusila malý vzorek ze dvou prsních řízků s kůží a kousku uzené krkovice a výsledek? Dokonalý! Nedělní rodinný hlavní chod oběda je už teď víc než jasný a jsem si jistá, že nezklame. Mnohokrát děkuji za recept a ostatním vřele doporučuji.

  • fredericka
    fredericka |

    28. 12. 2015 13:46

    dávám velkou jedničku,bylo to výborné

  • Iveta Dráteníková
    Iveta Dráteníková |

    4. 4. 2015 16:59

    Boží kuře, chutnalo úplně bohovsky. Obdivuji vaši fantazii a cit pro sladění chutí a přeji mnoho dalších tak vynikajících receptů.

  • Jitka
    Jitka |

    21. 10. 2014 15:38

    Hmmmm, tak to by nám chutnalo O:-) . Vypadá to moc dobře, takže na 120% co nejdřív vyzkouším :-D :-D

Abecední seznam: