Semínkové krekry

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g lněná semínka
    • 50
      g dýňová semínka
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 30
      g sezam
    • 0,3
      lžička sůl
    • 1
      lžíce mouka lněná
    • 175
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte si troubu na 160 °C. V menší míse si smíchejte všechny ingredience. Míchejte asi 1 minutu, nebo dokud nebude mít směs mazlavou konzistenci.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Připravte si klasický plech a 2 archy pečicího papíru. Prvním archem vyložte plech. Na něj doprostřed přesuňte semínkovou směs, na ni položte druhý pečicí papír a válečkem ji rozválejte po celé ploše. V krajích si pomáhejte rukama. Horní pečicí papír opatrně sloupněte a placku dejte péct, asi 25 minut.
3
Korpus nakrájejte či nalámejte na kusy a krekry vraťte na 5 minut do trouby, okraje tak budou křupavější. Krekry nemusíte skladovat v ledničce, stačí je mít v uzavřené nádobě.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.