Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu osob:
    • maso na řízky : kuřecí prsní nebo stehenní řízky, kotleta bez kosti...
    • sůl
    • bylinky čerstvé nebo šušené dle chuti: tymián, rozmarýn, oregano...
    • česnek : na každý řízek jeden stroužek
    • máslo : na každý řízek jeden hranolek másla (viz foto)
    • slanina : anglická, moravská, Váhalova... na jeden řízek cca 40 gramů slaniny
    • brambory dle počtu osob
    • rozpuštěné máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso prokrojíme a uděláme do něj hlubokou kapsu, ochutíme solí, bylinkami, nasekaným česnekem a do kapsy vložíme i hranolek másla. Pak masovou kapsu zavřeme, přitiskneme a položíme na brambory ochucené solí, bylinkami (můžeme přidat i česnek) a pokapané máslem či olejem. Naplněné řízky zakryjeme plátky slaniny. Pekáček zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 40 minut, dle druhu masa, doměkka. Před koncem pečení můžeme krátce zapéct bez přiklopení, dokřupava, ale není to nutné.
2
Brambory můžeme použít předem uvařené, oloupané, rozkrojené na půlky či čtvrtky nebo syrové, oloupané a pokrájené na menší kostičky či plátky.
3
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme brambory místo pokapání máslem (olejem) podlít smetanou a péct takto.

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    11. 9. 2016 13:25

    Výborné. Můžu jen doporučit ;))

  • Iva Pavlásková
    Iva Pavlásková |

    11. 11. 2015 12:34

    Tohle určitě v brzké době zopáknu, protože to bylo naprosto :-* mňamózní <3 !!