Filé zapečené se zakysanou smetanou

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      kostka rybí file
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 8
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 1
      špetka kmín
    • 3
      lžička citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 3
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika
    Monika |

    4. 4. 2013 11:25

    vyzkoušela jsem to a myslím ,že stačí 3 lžíce kečupu 8 je moc.

  • Kačka
    Kačka |

    4. 2. 2013 16:07

    A ještě něco i vola musí napadnout, že zmrzlé jídlo na rozpáleném tuku prská... :-D Je vidět jak tady děláte chytrého ale přitom o tom nemáte vůbec šajnu.

  • Kačka
    Kačka |

    4. 2. 2013 16:03

    Ryby do sebe nasáknou hodně slanosti z přidaných přísad a také se to zkonpenzuje kysanou smetanou... Takže se není čeho bát :-*

  • Kačka
    Kačka |

    4. 2. 2013 16:01

    Pokud Tě nenapadlo filé se nechá rozmrazit a poté se přebytek vody z filé odsaje utěrkou aby pak lépe nasáklo šťávu z citronu.... Potom, sýr se strouhankou udělá super křupavou kůrku

  • AK-47
    AK-47 |

    9. 11. 2012 11:27

    JJ pridavat vodu k vodnatymu zmrazenymu file je zrejme moc lahoda. Zaroven eidam se strouhankou a vse zablit kecupem.. :-$

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    9. 10. 2012 14:01

    Hodně chutí v jednom pekáči a hodně slané, asi takhle bych recept popsala :-(

  • hovno které sere z tohoto receptu
    hovno které sere z tohoto receptu |

    10. 4. 2012 20:59

    Sračka :-$

  • Katka Š.
    Katka Š. |

    7. 5. 2011 19:45

    Dnes jsme zkusili a moc nám to nechutnalo. Na to, jak to tady všichni vychvalují, tak nic moc.

  • bumbrdlik333
    bumbrdlik333 |

    29. 3. 2011 13:56

    Z tresky doporučuji :-) :-)

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2011 14:39

    Výborné, místo filé jsem použila pangase, ten ani není potřeba dusit, takže je to super rychlovka.

  • adam
    adam |

    3. 3. 2011 10:46

    Super recept doporučuji všem :-) :-$ 8-)

  • filip
    filip |

    16. 1. 2011 13:26

    vybornee doporučuji :-S

  • Martina Kroufková
    Martina Kroufková |

    24. 1. 2010 20:30

    Výborné. Dělala jsem s filety Pangase a domácím kečupem (jen 4 lžíce). Chuť ryby se vůbec neztratila.

  • Alena Alena
    Alena Alena |

    21. 1. 2010 21:26

    Musí to být opravdu filé - kostky? Nestačí filety z Pangasiuse? Přijde mi, že smetana chut ryby uplně zatratí tak spíš uvažuji o kuřecím nebo vepřovém. Jaké máte zkušenosti? D.

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    7. 11. 2009 16:54

    Tak jsem to zkusila,není to špatné,ale víckrát to už asi dělat nebudu.

  • Markéta Figurová
    Markéta Figurová |

    16. 10. 2009 17:32

    Jsem "začínající kuchařka" a nemám ráda ryby, tenhle recept se mi povedl a dokonce mi to moc chutnalo a babička, která byla na návštěvě si ho hned opsala... Jen jsem při hodnocení dala omylem místo 1 pětku, což mě moc mrzí. jsem hlupák a pořádně jsem to nepřečetla. podívám se jestli to jde napravit

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    17. 9. 2009 07:39

    Jednoduché a velmi dobré.Mám tento recept už odzkoušený a dnes si dáme po delší době repete.

  • jana
    jana |

    22. 3. 2008 13:16

    je to výborné...akorát se rodinka napucla a polehala na gauče :-)) Jen jsem nedala worchestr, moc ho nemusíme a proto ho ani doma nemám, ale i tak je to mňamka. Ta strouhanka se sýrem udělá bezva kůrčičku....

  • týna
    týna |

    6. 3. 2008 15:59

    Tentokrát,vlastně po prvé hodnotím jinak než 1**...Nic extra to tedy není,možná se mi to jen nepovedlo,ale chut ryby zanikla ve směsi kečupu atd...Celé se to zapeklo a omačka byla vlastně kejda". Dala jsem i zeleninku jako přílohu,ale to už celkovému dojmu nepomohlo..Nicméně jsme to snědli,ale po prvé a naposledy:((Dávám za 3...

  • vendula m
    vendula m |

    1. 3. 2008 14:09

    naprosto vynikajici. sice jsem tam nedalala kvuli detem worchester ani kecup, ale i tak to bylo opravdu vyborne a snadne.

  • Herma
    Herma |

    3. 1. 2008 23:28

    Doporučuji přidat na filé pod smetanu udušený porek nebo konzervovanou pečenou kapii. Moc nám to s tím chutná

  • Anna-Wii
    Anna-Wii |

    3. 1. 2008 11:38

    Moc dobrý recept! Na rybku jsem ještě přidala mraženou směs zeleninky a super! Lehké a chutné!

  • fialka
    fialka |

    4. 6. 2007 20:46

    Moooc dobré! Olej pouze na zapečení, takže i dietní, taky jsem ubrala kečupu, jen pozor na ten Worchester - je to pikantnější, ale to miláček ocenil...

  • Kačule
    Kačule |

    28. 5. 2007 16:23

    Nám moc chutnalo, právě, že ryby moc nemusíme, tak to bylo takové ukryté a mělo to chuť po tém zálivce se sárem a smetanou. Pro nás je to super, jedí to hlavně děti a to jsem ráda

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    28. 5. 2007 10:10

    upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

  • helena pelichova
    helena pelichova |

    28. 5. 2007 10:08

    upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 5. 2007 13:12

    No tak jsem prave dojedla a popravde podruhe uz varit nebudu.Brrrrrrrrrrrrr

  • Alena Babičová
    Alena Babičová |

    4. 5. 2007 08:41

    Moc moc dobré, jediná chyba- udělala jsem toho málo :o)) , fakt super mňamka

  • temporary
    temporary |

    16. 4. 2007 13:17

    Tohle je fakt dobrota....jedli jsme to s rýží - filé se krásně vypeče a kombinace chutí v té omáčce nemá chybu

  • bambule
    bambule |

    15. 4. 2007 18:45

    Chutnalo nám a je fakt, že se na tom nedá nic zkazit a to já zkazím vždycky všechno, díky za recept

  • Jana
    Jana |

    15. 4. 2007 13:55

    Opravdu moc dobré, v podstatě se to nedá zkazit. Já jsem věrná receptům paní Vencové, jsou zaručené.Díky i za tento.J

  • Paja Zupa
    Paja Zupa |

    13. 2. 2007 13:42

    Rybu nemusím (dělám kvůli drahé polovičce - prosazuje "zdravé jídlo"). Na základě zdejších připomínek jsem omezila kečup na 2 lžíce a bylo to SUPER. Hodnotím 1. A to vážně ryby nemusím.Rada pro jiné kuchařinky - dalo by se použít i vepřové, kuřecí nebo pouze zelenina.

  • Janinka
    Janinka |

    13. 1. 2007 15:49

    Tak jsem dnes vyzkoušela. A výsledek: já a přítel mé dcery jsme si moc a moc pošmákli, dcera to nevzala do pusy a "pán tvorstva"? Vyseparoval jen tu rybu a zbytkem pohrdl. Hlupák! :-)) Takže to je u nás tak 2:2. Krásně se ukázalo, že co člověk, to jiná chuť. Ale mě to chutnalo (a moc) a každému, kdo nemá doma takové ZMLSANCE jako já, to doporučujii vyzkoušet. Je to rychlý a jednoduchý recept a to se cení :-))).

  • Jana Z
    Jana Z |

    29. 11. 2006 14:15

    Dcera, která, tak jak většina puberťaček spíš všechno jen ozobává aby nepřibrala,slupla dvě porce jak malinu, takže dávám za 1

  • agny
    agny |

    27. 11. 2006 17:37

    Včera jsem dělala, je vážně skvělé.

  • Lubka
    Lubka |

    5. 9. 2006 21:38

    Jednička!

  • Lucka
    Lucka |

    4. 9. 2006 12:49

    dávám za 1..opravdu dobrota..jen jsem ještě na filé nakrájela papriku :o)

  • Ivča
    Ivča |

    31. 5. 2006 12:59

    no, byla to teda mnamka, posolila jsem bylinkovou soli a super !!!jen příště mín ocitronuju...a kečupu jsem dala tak 2 lžíce..a plísňový syr..davam 1***

  • Alina
    Alina |

    27. 5. 2006 19:07

    Moc dobré

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    27. 5. 2006 18:16

    Pozvala jsem rodiče na oběd,udělala naložené řízkya pro sebe a syna toto rbí filé.Ještě,že jsem zapekla 4 kousky.Chtěli ochutnat a byli moc spokojeni.Jen mě udivovala ta kombinace řízků,kaše a ryby..ale co...:o))))Moc dobré..:o)

  • Jaruna
    Jaruna |

    19. 3. 2006 19:20

    Super, sice bez kečupu a v mírné úpravě poměru ingrediencí, plus ta niva a je to doprůtka. Kór, když seženete filé bez kostí.

  • Fleur
    Fleur |

    25. 2. 2006 22:32

    Náš oblíbený recept, dala jsem Nivu bylo pikantní dobré

  • Martina S.
    Martina S. |

    25. 2. 2006 20:50

    Moc jsme si pochutnali. I když u nás filé "neletí", po takto připraveném se slehla zem, pardon plech.

  • Al.Mel.
    Al.Mel. |

    7. 2. 2006 11:26

    Moc nám chutnalo i s kečupem.

  • Irena
    Irena |

    7. 1. 2006 19:14

    Musím souhlasit s Danou, kečup mi tam moc neseděl, příště zkusím bez kečupu. Možná i té worchestrové omáčky je hodně. Ta chuť mi k filé nesedla.

  • Luba
    Luba |

    1. 12. 2005 09:42

    Také nám chutnalo

  • Renata Mickova
    Renata Mickova |

    30. 11. 2005 18:30

    Vynikajúce,tento recept má velký úspech v našej rodine,všetkým nám velmi chutí.

  • Aja
    Aja |

    27. 8. 2005 11:14

    Dobré

  • Ada
    Ada |

    25. 8. 2005 12:56

    Fajnéééééé, moc nám chutnalo!

  • Alina
    Alina |

    5. 1. 2005 18:18

    Tak to zkuste bez kečupu

  • Dana
    Dana |

    4. 1. 2005 11:54

    Moc nám nechutnalo. Ten kečup se tam podle mě nehodí.

  • Alina
    Alina |

    3. 1. 2005 19:14

    Jednoduchá příprava, lehké, chutné!

  • Martina
    Martina |

    3. 1. 2005 09:35

    Výborný recept, mohu jedině doporučit, díky

  • Kája
    Kája |

    3. 10. 2004 16:02

    Moc dobré, zase další pokus v mém kursu vaření, povedlo se a chutnalo

  • Anonym
    Anonym |

    7. 8. 2004 09:35

    Výborné, rychlé, všem doporučuji

  • Janča
    Janča |

    3. 8. 2004 19:53

    Moc dobré, k dušení jsem přidala ještě dvě oloupaná rajčata

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    20. 6. 2004 22:20

    Jednoduché a dobré!