• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Filé zapečené se zakysanou smetanou
    Napište svůj komentář k receptu

    Filé zapečené se zakysanou smetanou

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 57
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Filé zapečené se zakysanou smetanou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 6
        kostka rybí file
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • 2
        ks vejce
      • 8
        lžíce kečup - jemný
      • 1
        lžička grilovací koření
      • 1
        špetka kmín
      • 3
        lžička citronová šťáva
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        ks cibule
      • 1
        dl olej
      • 1
        lžička worcestrová omáčka
      • 100
        g tvrdý sýr
      • 3
        lžíce strouhanka

    Postup přípravy receptu

    1
    Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Mezi tím připravíme omáčku ze zakysané smetany, grilovacího koření, kečupu, worchesterové omáčky a vajec. Vše dobře promícháme. Filé odstavíme z ohně a touto omáčkou ho úplně zakryjeme, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a upečeme v troubě do růžova. Podáváme s bramborovou kaší.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tiramisu se zakysanou smetanou

    Tiramisu se zakysanou smetanou

    Kulajda se zakysanou smetanou

    Kulajda se zakysanou smetanou

    Rajská polévka se zakysanou smetanou

    Rajská polévka se zakysanou smetanou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Monika
      Monika | 4. 4. 2013 11:25

      vyzkoušela jsem to a myslím ,že stačí 3 lžíce kečupu 8 je moc.

    • Kačka
      Kačka | 4. 2. 2013 16:07

      A ještě něco i vola musí napadnout, že zmrzlé jídlo na rozpáleném tuku prská... :-D Je vidět jak tady děláte chytrého ale přitom o tom nemáte vůbec šajnu.

    • Kačka
      Kačka | 4. 2. 2013 16:03

      Ryby do sebe nasáknou hodně slanosti z přidaných přísad a také se to zkonpenzuje kysanou smetanou... Takže se není čeho bát :-*

    • Kačka
      Kačka | 4. 2. 2013 16:01

      Pokud Tě nenapadlo filé se nechá rozmrazit a poté se přebytek vody z filé odsaje utěrkou aby pak lépe nasáklo šťávu z citronu.... Potom, sýr se strouhankou udělá super křupavou kůrku

    • AK-47
      AK-47 | 9. 11. 2012 11:27

      JJ pridavat vodu k vodnatymu zmrazenymu file je zrejme moc lahoda. Zaroven eidam se strouhankou a vse zablit kecupem.. :-$

    • Denisa Černá
      Denisa Černá | 9. 10. 2012 14:01

      Hodně chutí v jednom pekáči a hodně slané, asi takhle bych recept popsala :-(

    • hovno které sere z tohoto receptu
      hovno které sere z tohoto receptu | 10. 4. 2012 20:59

      Sračka :-$

    • Katka Š. | 7. 5. 2011 19:45

      Dnes jsme zkusili a moc nám to nechutnalo. Na to, jak to tady všichni vychvalují, tak nic moc.

    • bumbrdlik333 | 29. 3. 2011 13:56

      Z tresky doporučuji :-) :-)

    • MartikK
      MartikK | 12. 3. 2011 14:39

      Výborné, místo filé jsem použila pangase, ten ani není potřeba dusit, takže je to super rychlovka.

    • adam
      adam | 3. 3. 2011 10:46

      Super recept doporučuji všem :-) :-$ 8-)

    • filip
      filip | 16. 1. 2011 13:26

      vybornee doporučuji :-S

    • Martina Kroufková
      Martina Kroufková | 24. 1. 2010 20:30

      Výborné. Dělala jsem s filety Pangase a domácím kečupem (jen 4 lžíce). Chuť ryby se vůbec neztratila.

    • Alena Alena
      Alena Alena | 21. 1. 2010 21:26

      Musí to být opravdu filé - kostky? Nestačí filety z Pangasiuse? Přijde mi, že smetana chut ryby uplně zatratí tak spíš uvažuji o kuřecím nebo vepřovém. Jaké máte zkušenosti? D.

    • šárka hrubá
      šárka hrubá | 7. 11. 2009 16:54

      Tak jsem to zkusila,není to špatné,ale víckrát to už asi dělat nebudu.

    • Markéta Figurová
      Markéta Figurová | 16. 10. 2009 17:32

      Jsem "začínající kuchařka" a nemám ráda ryby, tenhle recept se mi povedl a dokonce mi to moc chutnalo a babička, která byla na návštěvě si ho hned opsala... Jen jsem při hodnocení dala omylem místo 1 pětku, což mě moc mrzí. jsem hlupák a pořádně jsem to nepřečetla. podívám se jestli to jde napravit

    • Marie Šindelová
      Marie Šindelová | 17. 9. 2009 07:39

      Jednoduché a velmi dobré.Mám tento recept už odzkoušený a dnes si dáme po delší době repete.

    • jana
      jana | 22. 3. 2008 13:16

      je to výborné...akorát se rodinka napucla a polehala na gauče :-)) Jen jsem nedala worchestr, moc ho nemusíme a proto ho ani doma nemám, ale i tak je to mňamka. Ta strouhanka se sýrem udělá bezva kůrčičku....

    • týna
      týna | 6. 3. 2008 15:59

      Tentokrát,vlastně po prvé hodnotím jinak než 1**...Nic extra to tedy není,možná se mi to jen nepovedlo,ale chut ryby zanikla ve směsi kečupu atd...Celé se to zapeklo a omačka byla vlastně kejda". Dala jsem i zeleninku jako přílohu,ale to už celkovému dojmu nepomohlo..Nicméně jsme to snědli,ale po prvé a naposledy:((Dávám za 3...

    • vendula m
      vendula m | 1. 3. 2008 14:09

      naprosto vynikajici. sice jsem tam nedalala kvuli detem worchester ani kecup, ale i tak to bylo opravdu vyborne a snadne.

    • Herma
      Herma | 3. 1. 2008 23:28

      Doporučuji přidat na filé pod smetanu udušený porek nebo konzervovanou pečenou kapii. Moc nám to s tím chutná

    • Anna-Wii
      Anna-Wii | 3. 1. 2008 11:38

      Moc dobrý recept! Na rybku jsem ještě přidala mraženou směs zeleninky a super! Lehké a chutné!

    • fialka
      fialka | 4. 6. 2007 20:46

      Moooc dobré! Olej pouze na zapečení, takže i dietní, taky jsem ubrala kečupu, jen pozor na ten Worchester - je to pikantnější, ale to miláček ocenil...

    • Kačule
      Kačule | 28. 5. 2007 16:23

      Nám moc chutnalo, právě, že ryby moc nemusíme, tak to bylo takové ukryté a mělo to chuť po tém zálivce se sárem a smetanou. Pro nás je to super, jedí to hlavně děti a to jsem ráda

    • helena pelichova
      helena pelichova | 28. 5. 2007 10:10

      upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

    • helena pelichova
      helena pelichova | 28. 5. 2007 10:08

      upekla jsem filé,ale v té směsi jsem nepoznala,že to bylo filé,nechutnalo nám to.

    • Anonym
      Anonym | 26. 5. 2007 13:12

      No tak jsem prave dojedla a popravde podruhe uz varit nebudu.Brrrrrrrrrrrrr

    • Alena Babičová
      Alena Babičová | 4. 5. 2007 08:41

      Moc moc dobré, jediná chyba- udělala jsem toho málo :o)) , fakt super mňamka

    • temporary
      temporary | 16. 4. 2007 13:17

      Tohle je fakt dobrota....jedli jsme to s rýží - filé se krásně vypeče a kombinace chutí v té omáčce nemá chybu

    • bambule
      bambule | 15. 4. 2007 18:45

      Chutnalo nám a je fakt, že se na tom nedá nic zkazit a to já zkazím vždycky všechno, díky za recept

    • Jana
      Jana | 15. 4. 2007 13:55

      Opravdu moc dobré, v podstatě se to nedá zkazit. Já jsem věrná receptům paní Vencové, jsou zaručené.Díky i za tento.J

    • Paja Zupa
      Paja Zupa | 13. 2. 2007 13:42

      Rybu nemusím (dělám kvůli drahé polovičce - prosazuje "zdravé jídlo"). Na základě zdejších připomínek jsem omezila kečup na 2 lžíce a bylo to SUPER. Hodnotím 1. A to vážně ryby nemusím.Rada pro jiné kuchařinky - dalo by se použít i vepřové, kuřecí nebo pouze zelenina.

    • Janinka
      Janinka | 13. 1. 2007 15:49

      Tak jsem dnes vyzkoušela. A výsledek: já a přítel mé dcery jsme si moc a moc pošmákli, dcera to nevzala do pusy a "pán tvorstva"? Vyseparoval jen tu rybu a zbytkem pohrdl. Hlupák! :-)) Takže to je u nás tak 2:2. Krásně se ukázalo, že co člověk, to jiná chuť. Ale mě to chutnalo (a moc) a každému, kdo nemá doma takové ZMLSANCE jako já, to doporučujii vyzkoušet. Je to rychlý a jednoduchý recept a to se cení :-))).

    • Jana Z
      Jana Z | 29. 11. 2006 14:15

      Dcera, která, tak jak většina puberťaček spíš všechno jen ozobává aby nepřibrala,slupla dvě porce jak malinu, takže dávám za 1

    • agny
      agny | 27. 11. 2006 17:37

      Včera jsem dělala, je vážně skvělé.

    • Lubka
      Lubka | 5. 9. 2006 21:38

      Jednička!

    • Lucka
      Lucka | 4. 9. 2006 12:49

      dávám za 1..opravdu dobrota..jen jsem ještě na filé nakrájela papriku :o)

    • Ivča
      Ivča | 31. 5. 2006 12:59

      no, byla to teda mnamka, posolila jsem bylinkovou soli a super !!!jen příště mín ocitronuju...a kečupu jsem dala tak 2 lžíce..a plísňový syr..davam 1***

    • Alina
      Alina | 27. 5. 2006 19:07

      Moc dobré

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 27. 5. 2006 18:16

      Pozvala jsem rodiče na oběd,udělala naložené řízkya pro sebe a syna toto rbí filé.Ještě,že jsem zapekla 4 kousky.Chtěli ochutnat a byli moc spokojeni.Jen mě udivovala ta kombinace řízků,kaše a ryby..ale co...:o))))Moc dobré..:o)

    • Jaruna
      Jaruna | 19. 3. 2006 19:20

      Super, sice bez kečupu a v mírné úpravě poměru ingrediencí, plus ta niva a je to doprůtka. Kór, když seženete filé bez kostí.

    • Fleur
      Fleur | 25. 2. 2006 22:32

      Náš oblíbený recept, dala jsem Nivu bylo pikantní dobré

    • Martina S.
      Martina S. | 25. 2. 2006 20:50

      Moc jsme si pochutnali. I když u nás filé "neletí", po takto připraveném se slehla zem, pardon plech.

    • Al.Mel.
      Al.Mel. | 7. 2. 2006 11:26

      Moc nám chutnalo i s kečupem.

    • Irena
      Irena | 7. 1. 2006 19:14

      Musím souhlasit s Danou, kečup mi tam moc neseděl, příště zkusím bez kečupu. Možná i té worchestrové omáčky je hodně. Ta chuť mi k filé nesedla.

    • Luba
      Luba | 1. 12. 2005 09:42

      Také nám chutnalo

    • Renata Mickova
      Renata Mickova | 30. 11. 2005 18:30

      Vynikajúce,tento recept má velký úspech v našej rodine,všetkým nám velmi chutí.

    • Aja
      Aja | 27. 8. 2005 11:14

      Dobré

    • Ada
      Ada | 25. 8. 2005 12:56

      Fajnéééééé, moc nám chutnalo!

    • Alina
      Alina | 5. 1. 2005 18:18

      Tak to zkuste bez kečupu

    • Dana
      Dana | 4. 1. 2005 11:54

      Moc nám nechutnalo. Ten kečup se tam podle mě nehodí.

    • Alina
      Alina | 3. 1. 2005 19:14

      Jednoduchá příprava, lehké, chutné!

    • Martina
      Martina | 3. 1. 2005 09:35

      Výborný recept, mohu jedině doporučit, díky

    • Kája
      Kája | 3. 10. 2004 16:02

      Moc dobré, zase další pokus v mém kursu vaření, povedlo se a chutnalo

    • Anonym
      Anonym | 7. 8. 2004 09:35

      Výborné, rychlé, všem doporučuji

    • Janča
      Janča | 3. 8. 2004 19:53

      Moc dobré, k dušení jsem přidala ještě dvě oloupaná rajčata

    • Hana Janů
      Hana Janů | 20. 6. 2004 22:20

      Jednoduché a dobré!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
    Maso Rybí Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Olej Rybí file Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Worcestrová omáčka Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mražená káva

    Mražená káva

    Hlávkový míchaný salát s tuňákem

    Hlávkový míchaný salát s tuňákem

    Zapečené filé

    Zapečené filé

    Houbovník z Pojizeří

    Houbovník z Pojizeří

    Biskupský chlebíček s čokoládou II.

    Biskupský chlebíček s čokoládou II.

    Narozeninový sváteční dort

    Narozeninový sváteční dort

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Bábovka z marmelády (džemu)

    Lívanečky s horkými jahodami

    Lívanečky s horkými jahodami

    Křenová omáčka s vejcem

    Křenová omáčka s vejcem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    36
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Špekové knedlíky pro silné muže
    Špekové knedlíky pro…
    31
    Palačinky
    Palačinky
    29
    České buchty
    České buchty
    29
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Pro všechny, kteří mají neustále hlad: 15 potravin, které sníží vaši chuť na jídlo

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Reflex.cz Ta nejhezčí a nejoblíbenější letoviska na chorvatském Jadranu. Kam jet na dovolenou?

    Ta nejhezčí a nejoblíbenější letoviska na chorvatském Jadranu. Kam jet na dovolenou?

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Filé v lese
    Filé v lese
    Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
    Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
    Filé zapečené s nivou
    Filé zapečené s nivou
    Filet mignon a fazolový humus
    Filet mignon a fazolový humus
    Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
    Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    • Recepty.cz
    • Filé zapečené se zakysanou smetanou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí