• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Napište svůj komentář k receptu

    Filet ze pstruha s čočkovým salátem

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    Filet ze pstruha s čočkovým salátem
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Pstruh má velmi mnoho výhod, jeho maso má delikátní jemnou chuť a jeho příprava není náročná. Jeho chuť není třeba zvýrazňovat kořením, stačí jen špetka. Skvěle jej doplníte salátem z čočky Beluga, kterou před přípravou není třeba namáčet, oproti klasické čočce.

    Suroviny

    4 porce
      • 300
        g čočka Beluga
      • olivový olej
      • 3
        ks citron
      • 1
        svazek ředkvička
      • 1
        ks červená cibule
      • 1
        hrst petržel hladkolistá
      • 4
        ks pstruh filet
      • 50
        g máslo
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje, šťávu z 1 citronu, dobře osolte a opepřete. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, petržel nasekejte nahrubo a vše přimíchejte k čočce.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    Na větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, naskládejte na ni filety kůží dolů, osolte je, opepřete a restujte asi 2 minuty. Přilijte šťávu z jednoho a půl citronu, přidejte máslo a přiveďte k varu. Omáčkou 1–2 minuty pomalu přelévejte filety. Horká tekutina se postará o to, aby se ryba svrchu zlehka tepelně upravila. Filety podávejte s čočkovým salátem, přelité zbytkem výpeku a skrojky posledního citronu.

    RADA: Jak grilovat ryby!

    3
    Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

    RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pstruh s bylinkovou krustou

    Pstruh s bylinkovou krustou

    Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

    Carpaccio ze pstruha s olivovou…

    Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem

    Pstruh s rajčatovou salsou a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Pstruh FOOD
    Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Čočka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petržel Pstruh Ředkvička Sůl

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Masové kuličky z Ikea

    Masové kuličky z Ikea

    Výživný chléb pro domácí pekárnu

    Výživný chléb pro domácí pekárnu

    Mazanec II.

    Mazanec II.

    Listové rohlíčky s nivou

    Listové rohlíčky s nivou

    Zeleninové kari

    Zeleninové kari

    Levná a rychlá bábovka

    Levná a rychlá bábovka

    Višňové řezy II

    Višňové řezy II

    Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

    Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

    Portobello s nivou a šunkou

    Portobello s nivou a šunkou

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    39
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    29
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    27
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    Hvězda Slunečné Eva Burešová: Vybírá si, kdo nahradí Lamboru!

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Seriál Ulice: Blance jde o život a Lumír s Ingrid čelí pomluvám

    Ženy.cz Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Zlaté glóby 2021: Šaty z červeného koberce i obýváků slavných!

    Maminka.cz Dojemnější fotku jste neviděli! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině

    Dojemnější fotku jste neviděli! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině

    Reflex.cz Kajícnost s.r.o. aneb Andrej Babiš vysvětluje, proč sám premiér vydával tak zcestné rozkazy

    Kajícnost s.r.o. aneb Andrej Babiš vysvětluje, proč sám premiér vydával tak zcestné rozkazy

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Filé zapečené se zakysanou smetanou
    Filé zapečené se zakysanou smetanou
    Filet mignon a fazolový humus
    Filet mignon a fazolový humus
    Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou
    Filet z candáta se šťouchaným bramborem…
    Filety (nejen) se zeleninou
    Filety (nejen) se zeleninou
    Filety na zelenině - zapečené
    Filety na zelenině - zapečené
    Filety po italsku
    Filety po italsku
    • Recepty.cz
    • Filet ze pstruha s čočkovým salátem
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí