Filet mignon a fazolový humus

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Maso
    • brambory k podání
    • olivový olej
    • ředkvička svazek
    • 200
      g žampiony
    • drcený kmín
    • 600
      g filety mignon
    • římský kmín
    • balzamikový ocet
    • rukola
    • sůl
    • 270
      ml olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka zelená nasekaná
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 400
      g fazole bílé
    • 1
      lžička římský kmín meltý
    • 4
      lžíce pasta tahini

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte.
2
Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou, citronovou šťávou a pomalu přilévanými 250 ml oleje, v případě potřeby přidejte trochu vody. Dochuťte solí a římským kmínem.
3
Maso naporcujte a potřete olejem, nechte odpočívat, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Steaky osolte a opepřete. Rozpalte grilovací pánev a ze všech stran je zatáhněte, pak je dopečte v troubě předehřáté na 200 °C, stačí 7–8 minut.
4
Na talíře rozložte maso, hummus, překrájené žampiony a ředkvičky, rukolu, pak posypte římským kmínem a zakápněte balzamikovým octem. Podávejte s pečenými bramborami.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: