Filety (nejen) se zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g filety : treska, kapr, štika...
    • sůl
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • olej
    • 1
      ks cibule - pokrájená na půlkolečka
    • 100
      g nákládané žampiony nebo čerstvé
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata velká
    • 1
      ks červená paprika menší
    • tymián nebo čerstvý rozmarýn - dle chuti
    • solamyl (bramborový škrob) - nemusí být
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po osmažení uchováváme v teple.
2
Během smažení si připravíme zeleninu: pokrájíme cibuli na půlkolečka, papriku na nudličky, česnek drobně nasekáme, rajčata (raději pevnější) pokrájíme na malé kostičky a krájené žampiony scedíme. Po osmažení filet všechnu zeleninu a houby nasypeme do výpeku a zprudka za občasného promíchání smažíme do změknutí (na skus).
3
Během smažení také přidáme k zelenině sušený, v dlani rozemnutý tymián (může být i čerstvý). Nakonec zeleninu osolíme a opepříme a pokud chceme, můžeme zeleninu zaprášit solamylem (necelá polovina malé lžičky), který v zelenině promícháme a provaříme.
4
Filety (nejen) se zeleninou podáváme s bramborem nebo rýží.

Komentáře k receptu

  • raadaaaa
    raadaaaa |

    5. 4. 2017 13:42

    Neměla jsem žampióny, dala jsem zelené fazolky. A nakonec jsem to ještě zapekla v pekáčku - dospod brambory na kostičky uvařené, nato zeleninovou směs a nahoru filé. Bylo to úžasné :-) Moc děkuji za recept, příště musím zkusit s žampiónama :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: