Tresčí filety na paprice

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a spolu s paprikou ji nakrájíme na velmi malé kousky. Nasypeme je do hrnce, zalijeme bílým vínem a zvolna asi 10 minut vaříme. K paprikám přidáme tresku a zvolna vaříme ještě asi 10 minut. Rybu opatrně vyjmeme z omáčky a nakrájíme ji na kusy. Zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku zjemníme smetanou, rozpustíme v ní 40 g másla a podle chuti osolíme. Tresku rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné restované brambory s petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    19. 1. 2007 22:06

    Dělala jsem na večeři.Přišlo mi to dost dietní.ale ta papriková omáčka byla dobrá.Dovolím si poznamenat,že vingrediencích máte asi chybu.Místo vinněho octa asi patří bílé víno.Jinak by to bylo moc kyselé.

Další doporučené recepty: