Tradiční vánoční pudink

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g rozinky
    • 350
      g černý rybíz sušený - nebo rozinky
    • 150
      g fíky sušené, nasekané
    • 100
      g sušené meruňky
    • 75
      g koktejlové třešně přepůlené
    • 150
      ml brandy na flambování
    • 2
      ks jablka nebo kdoule
    • 2
      ks pomeranč šťáva a kůra
    • 6
      ks vejce
    • 250
      g strouhanka čerstvá
    • 125
      g kandovaná kůra mix citron pomeranč
    • 250
      g lůj (vnitřní tuk) - pokrájený
    • muscovado sugar (přírodní cukr se silnou příchutí melasy ) - neseženete-li, nahraďte přírodním cukrem a přidejte tro
    • 175
      g samokypřicí mouka (self-raising flour) (mouka smíchaná s práškem do pečiva. lze nahradit hladkouk moukou s přidáním prášku do pečiva)
    • pergamenový papír
    • 2
      ks mince
  • Namíchané koření - 1 lžíce
    • skořice
    • hřebíček
    • zázvor
    • muškátový oříšek
    • kmín možno přidat
    • koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté do tvaru kruhu - velikost aby pokryly vršek pudinku s jedním záhybem ve středu, směřujícím do středu pudinku.
2
Přes noc namočte všechno sušené ovoce do brandy - nebude zcela potopené, je nutné občas promíchat.
3
Ve velké míse smíchejte nastrouhaná jablka se šťávou a kůrou z pomerančů, vejci, tukem a strouhankou, potom přidejte koření a nasáklé ovoce. Rozdělte do dvou mís vhodných k vaření pudinku, mince vtlačte do těsta a přikryjte pergamenovým papírem. Uzavřete víkem a vařte nad párou 3 a půl hodiny.
4
Nechte pudinky vychladit, poté sejměte pergamenový papír, pevně zakryjte potravinovou fólií a uzavřete víkem a skladujte na chladném a suchém místě do Vánoc.
5
Servírování: vařte nad párou další 3 a půl hodiny, vyklopte z forem, přelijte brandy a zapalte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: