Tradiční sodový chléb - Soda Bread

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3,5
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce kmín
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 0,8
      lžička sůl
    • 1,5
      hrnek podmáslí
    • 1
      balíček rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků, které se na povrchu nařezávají do kříže. Troubu předehřejte na 250 °C a chléb dejte péci, až kůrka hezky zezlátne a zpevní.
2
Chléb je hotový za 25 až 35 minut podle velikosti, když na poklep takzvaně zvoní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dáda z Prahy
    Dáda z Prahy |

    3. 3. 2017 09:21

    Soda bread je běžný v Irsku, ochutnala jsem ho - není to nic zvláštního.

  • Chynin
    Chynin |

    6. 2. 2013 18:49

    dobré, rychlé, jednoduché, už tvořím vlastní varianty téhož :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    14. 1. 2013 08:18

    Pravděpodobně slané. :-)

  • spyty
    spyty |

    13. 1. 2013 22:47

    je to jako slané nebo sladké?