Irský soda chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme troubu na 190°C.
2
Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou.
3
Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění.
4
Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej valíme asi půl minuty.
5
Pak jej ve tvaru nízkého bochánku dáme na předem vymazaný plech a nožem na jeho povrchu dvakrát zařízneme do tvaru X.
6
Chléb pečeme asi 45 minut, pak jej necháme pár minut zchladnout, zabalíme do mírně vlhké utěrky a počkáme, dokud nevychladne úplně.
7
Pak jej můžeme krájet na plátky a podávat.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Krémový tvaroh Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.