Irský chléb

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g celozrnná mouka
    • 100
      g semínka
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 450
      ml podmáslí
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny suché ingredience nasypte do a promíchejte. Doprostřed nalijte podmáslí a přidejte med. Nejprve vařečkou a poté rukama rychle vymíchejte měkké, mírně lepivé těsto.

RADA: Jak na domácí pečivo jako z pekárny

2
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujte bochník. Ostrým nožem udělejte na bochníku hluboké zářezy do kříže. Ihned pečte přibližně 50 minut. Hotový chléb na povrchu zezlátne a po poklepání na spodek zní dutě. Bochník potřete rozpuštěným máslem a nechte vychladnout.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Jedlá soda Máslo Med Podmáslí Semínka Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: