Židovská sváteční chala

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      lžička cukr krupice
    • 1
      ks droždí
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 100
      ml slunečnicový olej
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst mandle - loupané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V teplé vodě rozpusťte 1 lžičku cukru, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte se solí, vmíchejte cukr. Do kvásku zašlehejte vejce a přilijte k mouce. Vmíchejte olej a 300 ml vlažné vody. Uhněťte těsto. Pokud bude příliš tuhé, přidejte trošku vody, pokud řídké, mouky. Nakonec vmíchejte rozinky a polovinu lupínků. Počítejte s tím, že těsto bude lepivé. Bochánek zakryjte utěrkou a nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozdělte na poloviny a ty potom na 3 části.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Vytvořte válečky, upleťte z nich copy, posypte je, stočte je do kruhu a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 15 minut kynout.
3
Chalu vložte do trouby a po 15 minutách snižte teplotu na 180 °C. Upečte dozlatova, asi 30 minut.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: