Žemlovka z vánočky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vánočka menší
    • 5
      ks jablka
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml smetana 12%
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo rozpusťte a spolu s vejci, smetanou, mlékem, skořicí a cukrem prošlehejte v míse.
3
Plátky vánočky namáčejte ve vaječné směsi a pokládejte na výšku do zapékací mísy. Střídejte s plátky jablek. Nakonec do mísy vlijte zbytek smetany s vejci a zapečte v troubě, asi 30 minut. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.