• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Židovské řízky
    Napište svůj komentář k receptu

    Židovské řízky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Židovské řízky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • uzené maso
      • česnek
      • mouka
      • vejce
      • strouhanka
      • rostlinný olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v trojobalu a smažíme.
    2
    Podává se s bramborovou kaší.
    3
    Zkoušela jsem dát místo česneku krenex a je to taky dobré.
    4
    Doma (u maminky) jsme jim říkali židovské, asi kvůli tomu česneku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kapustové řízky

    Kapustové řízky

    Telecí řízky

    Telecí řízky

    Zelné řízky

    Zelné řízky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • jirka
      jirka | 16. 9. 2014 15:07

      Autore/rko - klasický židovský řízek je z hovězího roštěnce. Pak sůl, česnek atd... Žádné vepřové a už vůbec ne uzené.

    • RauM
      RauM | 11. 1. 2012 13:50

      já sice Židovka nejsem, ale i tak jsem zaměnila uzené za kuřecí a taky to nemělo chybu.. jen česnek jsem nastrouhala, pak má jinou chuť

    • lomaci
      lomaci | 4. 4. 2011 14:43

      Nevím jak vy ale, židi nejí VEPŘOVÉ maso !!!! ;-)

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 6. 11. 2009 14:35

      Tak jsem dnes konečně vyzkoušela, je to velice chutné, jen budu příště krájet silnější plátky (měla jsem je silné tak do 1/2 cm, ale lepší budou ty 3/4 cm, jak je v receptu ty vyšší hodnota). Všem "masožravcům" vřele doporučuji :-). Simča

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 23. 4. 2009 10:45

      Simčo, na čo Ty hneď nemyslíš? Ale je to milé. Krásny deň.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 22. 4. 2009 17:07

      Nedá mi to, abych se m nepřidala jednu poznámku: Proč výrazná česneková chuť evokuje to, že je jídlo "židovské"? Nedávno jsem četla o přírodních afrodisiakách, kde se uvádělo, že česnek je výrazné afrodisiakum. A protože Židé mají povinnost v předvečer šábesu "potěšit ženu" :-), jídali velká množství česneku, aby tomuto příkazu dostáli se ctí :-). Sympatické náboženské nařízení, což, ženy? S.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 22. 1. 2008 21:04

      Lusindo , hmmm , tak já "porthaus" znám z pravé hovězí svíčkové s česnekem v trojobalu .

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 22. 1. 2008 20:49

      Omlouvám se , ale ten anonym jsem byla já , nějakým nedopatřením se mi asi podařilo odhlásit :-( Jinak se zásadně pod své komentáře podepisuji . Jen malinko nechápu poznámky v receptu i komentářích , že se tento pokrm nazývá "židovský", kvůli chuti česneku . . . To na mne působí tak , že vše , co chutná po česneku , je "židovské" , nebo jsem to jen nepochopila ? A také znám recept na Židovské řízky , které se dělají pouze z hovězího masa . . .

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 21. 1. 2008 19:59

      Anonyme - v receptu není psáno. že musí být z vepžového - my kupujeme krůtí rolku a přesně z té jsem recept zkoučela... A nakonac jak psala Milena Kubíková: autorka sama uvádí, že "židovské" se u nich řízkům říkalo pro silnou česnekovou chuť....

    • Lusinda
      Lusinda | 21. 1. 2008 19:50

      P.Heleno,sice nejsem profesionál,ale hov.roštěnec s česnekem v trojobalu se myslím jmenuje "porthaus".

    • milena kubikova
      milena kubikova | 21. 1. 2008 15:38

      anonym.....to predsa vsetci vieme.....v recepte je jasne pisane, ze autorka to volala zidovske asi kvoli tomu cesnaku.

    • Anonym
      Anonym | 21. 1. 2008 15:24

      Mimo jiné , Židé vepřové maso nejedí . . .

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 21. 1. 2008 00:21

      Chtěla bych přidat svůj názor : Jsem kuchařka z povolání více jak třicet let a pokud mě paměť neklame židovský řízek byl vždy z nízkého hovězího roštěnce,ten rozetřený česnek se solí na mase a obalené v trojobalu byl typickým pro tento recept.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 20. 1. 2008 20:00

      ked ja neviem....mna to teda nejako neoslovilo, resp. nieze neoslovilo, ale zda sa mi to uplne obycajne, aj ked vyprazane udene je skutocne neobycajne. muz ten sa vyjadril ze jednoduche a vyborne, ale on povie na vsetko kde su kvanta cesnaku , ze je to vyborne. netvrdim, ze nebudem opakovat.

    • Iva
      Iva | 7. 11. 2006 21:12

      Genialni a pritom tak jednoducha kombinace! Muj italsky pritel se olizoval az za usima:-) Tvrdil, ze mu to pripomina October Fest:-) Do bramborove kase jsem pridala trochu kremzske horcice. Parada!

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 20. 9. 2006 11:33

      Super jídlo, vůbec by mě nenapadlo smažit uzené. S česnekem výborné. 1***

    • Linči
      Linči | 18. 6. 2006 20:26

      Tak tomu říkám bomba!! Je to opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Maso je šťavnaté a moc chutné.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 07:53

      Doporučuju! S česnekem lepší, ale ani s Krenexem to není špatné. Příště asi zkusím čerstvě nastrouhaný křen.

    • Petra
      Petra | 11. 1. 2006 15:22

      Já jsem tam nedávala česnek, ale jen pepř a malinko soli a bylo to taky super a nic lepšího jak bramborovou kaši si k tomu neumím představit.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Rychlovka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mouka Rostlinný olej Strouhanka Uzené maso Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Marinované steaky

    Marinované steaky

    Česnekovo-sýrová krémová polévka

    Česnekovo-sýrová krémová polévka

    Mřížkový koláč s tvarohem

    Mřížkový koláč s tvarohem

    Bramborák rodeo II.

    Bramborák rodeo II.

    Lasagne á la kamarádka Terka

    Lasagne á la kamarádka Terka

    Holandská hrachová kaše

    Holandská hrachová kaše

    Vepřové kotlety se špekáčkem

    Vepřové kotlety se špekáčkem

    Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

    Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

    Zeleninové surimi tyčinky s rýží

    Zeleninové surimi tyčinky s rýží

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    29
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake
    27
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone
    27
    České buchty
    České buchty
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Žemlovka z vánočky
    Žemlovka z vánočky
    Ženevské řezy
    Ženevské řezy
    Židovská sváteční chala
    Židovská sváteční chala
    Židovský bůček
    Židovský bůček
    Židovský medovník z domácí pekárny
    Židovský medovník z domácí pekárny
    Žirafí bábovka
    Žirafí bábovka
    • Recepty.cz
    • Židovské řízky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí