• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pracny - recept po babičce
    Napište svůj komentář k receptu

    Pracny - recept po babičce

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.7
    hodnotilo: 21
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pracny - recept po babičce
    Pracny - recept po babičce
    Pracny - recept po babičce
    Pracny - recept po babičce
    Pracny - recept po babičce
    Pracny - recept po babičce
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    20 porce
      • 350
        g hladká mouka
      • 210
        g moučkový cukr
      • 1
        ks žloutek
      • 250
        g hera
      • 4
        lžíce kakao zarovnané
      • 140
        g mleté vlašské ořechy

    Postup přípravy receptu

    1
    Všechny přísady smíchejte rukama a propracovávejte déle, někdy se díky ořechům špatně pojí dohromady. Tuk už ale nepřidávejte. Těsto dejte vychladit do lednice, můžete ho zpracovat i za několik dní. Naplňte formičky a pečte v nepříliš horké troubě, tak při 150 °C, jinak by pracny zhořkly. Upečené se poznají pokud jsou ve formičce ještě trochu měkké, ale lepší je jednu vyklopit a nechat vychladnout.

    RADA: Dokonalé křehoučké pracny

    2
    Na vypouklé straně by měla být lesklá a po vychladnutí malinko ztvrdne a lze jí přelomit jak sušenku. Po upečení se můžou celé obalovat v moučkovém cukru, ale stačí je jen jemně pocukrovat před podáváním, nebo je dávat i necukrované.

    RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pracny

    Pracny

    Kokosové pracny

    Kokosové pracny

    Vánoční pracny

    Vánoční pracny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • mimi
      mimi | 15. 11. 2015 15:56

      Dobry den tuten recept sem delal mynuli rok na vanoce.bohuzel cekala sem pul roku sem cekala nez zmeknou,a pak letely slepicim :'( :-X

    • Hana Hanušová | 8. 12. 2014 21:09

      Už dělám pracny 20 let, chtěla jsem zkusit nový recept, ale tohle je ten nejhorší, co jsem zkoušela!! Rozhodně nedoporučuji!!

    • Monika
      Monika | 8. 12. 2014 12:24

      Dobrý recept, koření tam jistě trochu patří, proti gustu...ale teda tatranky jsou fakt jiná liga :-)) Jinak musím říci, že doba mletí kávy doma se opět vrací. Ani nevíte oč přicházíte, když si doma namelete čerstvou kávu a uděláte si presso. Ještě to chce dobrou a kvalitní kávu. Takže díky za recept, jsou moc dobré. Šťastné a veselé všem. :-)

    • Terka
      Terka | 7. 12. 2013 11:55

      Já koření jen na špičku nože rozhodně nedávám. Koření je to, co z pracen dělá pracny :).

    • AŠAB | 6. 12. 2013 18:47

      koření se dává stejně jen na špičku nože, takže jsem nedala a držela jsem se receptu. Je spousta receptů bez a spousta s kořením.. dle chuti každému!:-) Pracny jsou moc dobré a šly kráásně vyklepnout. Děkuji za reecptík. Dávám 1 :-*

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 14. 12. 2009 16:51

      Formičky sa vytierajú tukom?

    • Tereza Mrowiecová
      Tereza Mrowiecová | 11. 12. 2007 14:41

      já do pracen přidávám také strouhanou tatranku:)

    • Marie L.
      Marie L. | 11. 12. 2007 14:36

      Hřebíček a i jiné koření jde namlít v kafemlýnku. Sice pak káva chvíli voní hřebíčkem, ale kdo si už teď mele kávu doma?

    • Jarka O.
      Jarka O. | 11. 12. 2007 13:12

      Bez koření to opravdu nejsou pracny, jak mají být. Tip: hřebíček nemelu, rozmačkám jen takové ty kuličky na koncích, to jde i prstama. Zbytek hřebíčku použiju do svařáku.

    • Marsí
      Marsí | 11. 12. 2007 12:57

      Jelikož nemám hmoždíř a mlátit do toho kladívkem se mi nechce, tak to řeším perníkovým kořením. Takže jsem také pro koření, musí tam být...:-)

    • Elisa
      Elisa | 11. 12. 2007 11:54

      Bez koření to přece není ono.

    • Jana Nesvadbová
      Jana Nesvadbová | 11. 12. 2007 09:47

      Dávám do pracen hřebíček a skořici, bez koření se neodlišují od jiného ořechového cukroví a s mletými škvarky je má vzpomínka na vesnickou babičku a letos to zkusím i já. Díky za připomenutí

    • Marie Pospíšilová
      Marie Pospíšilová | 11. 12. 2007 08:25

      Máme podobný recepis, poměr je trošku jiný, přidáváme 4 tlučené hřebíčky a trochu skořice. Místo másla lze použít umleté škvarky.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví Pracny
    Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Kakao Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ananasové řezy

    Ananasové řezy

    Tvarohová pomazánka s tuňákem

    Tvarohová pomazánka s tuňákem

    Zapečený lilek s fetou

    Zapečený lilek s fetou

    Jablková buchta II

    Jablková buchta II

    Prošívaná deka II.

    Prošívaná deka II.

    Soté z vepřového masa

    Soté z vepřového masa

    Přesnídávka s ovocem a cuketou

    Přesnídávka s ovocem a cuketou

    Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

    Domácí vepřovka po česku ala …

    Smažený bílý chřest

    Smažený bílý chřest

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    51
    Holandský řízek a šťouchané brambory
    Holandský řízek a…
    42
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    38
    Vesnický páj (cottage pie)
    Vesnický páj (cottage…
    36
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    30
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…

    Sledujte nás

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Císař není hanba, vzkazuje všem mámám tahle žena. A hrdě ukázala jizvu!

    Reflex.cz Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    Tomáš Třeštík: Vím, že lidi seru, sám bych se taky sral. Jsem dobrý fotograf a jsem šťastný, ale hledám se

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Paletovou postel zvládnete vyrobit i vy. Inspiraci najdete ve fotogalerii

    Další doporučené recepty:

    Povidlové šátečky
    Povidlové šátečky
    Povidlové těstoviny s tvarohem
    Povidlové těstoviny s tvarohem
    Pracny
    Pracny
    Pracny II
    Pracny II
    Pracny IV.
    Pracny IV.
    Pracny podle praprababičky
    Pracny podle praprababičky
    • Recepty.cz
    • Pracny - recept po babičce
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí