Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí maso (svíčková, nebo hovězí zadní)
    • brandy (stopička)
    • 4
      ks žloutek
    • kapary
    • okurka
    • dijonská hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
  • česká verze...
    • hořčice
    • kečup
    • cibule (jemně nakrájená)
    • worcestrová omáčka
    • mletá paprika
    • česnek (na potření topinek)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře či misky. Do důlku nahoře vyklepněte žloutek, který si hosté sami vmíchají do masa spolu s ostatními dochucovadly. Ta dejte do misek okolo, nebo můžete maso umístit na větší talíř a dochucovací přísady rozložit okolo. K francouzské verzi podávejte nasucho opečené plátky baget nebo toasty, k české neodmyslitelně patří česnekové topinky, které se tatarákem potírají.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • matejh
    matejh |

    6. 6. 2017 10:27

    Mňam, tatarák je můj oblíbený recept

  • LUK
    LUK |

    23. 2. 2013 18:02

    CESKY RECEPT STOKRAT LEPSI... KYYELE OKURKY DO TATARAKU-NESMYSL-PRETLUCOU ZBYTECNE OSTATNI INGREDIENCE...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:10

    Já dávám přednost české klasice, s kapary a okurkami nám to tak nechutná ;-)