Kynuté skořicové uzlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 100
      g máslo - změklé
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 60
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko podle hustoty těsta, cca
    • 1
      ks vejce
    • sůl špetka
  • Dále:
    • 50
      g máslo rozpuštěné, cca
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • skořicový cukr na obalení nebo posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a trochu mléka. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Změklé máslo utřeme s cukry, pak zašleháme vejce.
3
Mouku se solí dáme do mísy, přidáme máslový krém, kvásek, mléko dle potřeby a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple nakynout.
4
Vykynulé těsto rozdělíme na 20-25 stejně velkých kousků, z každého vytvarujeme delší váleček a uděláme z něj uzlík.
5
Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem a necháme ještě krátce nakynout.
6
Pečeme v předehřáté troubě, na střední teplotu (180°C), dozlatova.
7
Po upečení ještě horké potřeme důkladně rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (klidně i dvakrát) a posypeme nebo celé obalíme ve skořicovém cukru (kdo jak rád sladké). Poté necháme vychladnout (není nutné) a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Anna Čejková
    Anna Čejková |

    15. 12. 2016 13:32

    Trouba jede už od včerejška a tak jsem mezi cukrovím nachystala i sladký oběd. Nikomu to nevadilo, ba naopak, uzlíky byly totiž vážně bezvadný. <3 <3 <3 <3 <3

  • Jana
    Jana |

    28. 8. 2015 21:27

    Taky chválim. Moc rodinné chutnalo a vse se povedlo.

  • Danka
    Danka |

    11. 1. 2015 19:53

    Uzlíky byly luxusní, nestihly ani pořádně vychladnout a mizely nám v pupíčkách :-)