Kynuté řezy se smetanou a hroznovým vínem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 60
      g cukr krupice
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na vymazání pekáčku
  • Náplň
    • 400
      ml zakysaná smetana
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g hroznové víno i modré

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 2 lžic mouky, lžičky cukru, droždí, a části mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Pak zapracujeme zbylé ingredience a necháme v teple asi 30 minut kynout.
2
Zakysanou smetanu smícháme s cukry, kůrou, solamylem a žloutky. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
3
Vykynuté těsto rozválíme a dáme do vymaštěného pekáčku s vyšším okrajem. Na těsto rozetřeme náplň, poklademe vínem a necháme ještě asi 15 minut kynout.
4
Pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    11. 10. 2016 21:02

    Výborný :p

  • Karin Bouckova
    Karin Bouckova |

    10. 4. 2016 17:13

    Vyborny kolac co se ji snad sam, protoze mizi zavratnou rychlosti. Mockrat dekuji za tento uzasny recept.

  • Aneta
    Aneta |

    12. 7. 2015 20:12

    Luxusní!!!!!!!!!!!! Lepší jak dort :D

  • Tereza
    Tereza |

    9. 4. 2013 20:58

    Koláč je skvělý a chutná mě i dětem <:-) . Jen jsem musela recept trochu poupravit, solamyl jsem doma neměla, tak jsem použila dvě lžíce smetanového pudinku. Doporučuji :-) .

  • Radka Molková
    Radka Molková |

    4. 10. 2012 12:20

    Ráno zavoněl celý dům a je báječný <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Rácová
    Rácová |

    3. 8. 2012 18:46

    Výborný, výborný, výborný :-) . Děkuji za recept O:-) O:-)

  • Motejlová
    Motejlová |

    10. 10. 2011 11:46

    Autorovi posílám pochvalu celé rodiny, hroznové víno budu odvčerejška používat nejenom v tohle výborném koláči a určitě jen z nepeckatých hroznů.

  • Katty
    Katty |

    22. 8. 2011 17:24

    Velmi chutný, na jazyku se úplně rozplyne, děkuji za výborný recept.

  • Dobrovodská Tamara
    Dobrovodská Tamara |

    30. 7. 2011 10:19

    Nedávala jsem vůbec ovoce a nechala jsem jen těsto a smetanovou náplň. Je to nejvydařenější koláč, jaký se mi kdy povedl.

  • M. Edita
    M. Edita |

    24. 6. 2011 14:19

    Taky dávám místo solamylu pudink a ovoce se dá použít i jiné, já dala osušené broskve z kompotu a s výsledkem jsem byla velmi spokojená.

  • Danka
    Danka |

    14. 5. 2011 18:44

    Máme rádi tvarohové koláče, tak jsem se nechala inspirovat a stálo to za to. Koláč se smetanou je mnohem vláčnější a nadýchanější, solamyl jsem neměla, dávala jsem vanilkový pudink ;-) . Mockrát děkuji za recept, zařazuji k našim stálicím, je to delikatesa :-* .