• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Roštěná mé babičky
    Napište svůj komentář k receptu

    Roštěná mé babičky

    autor: mysalin
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 15
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Roštěná mé babičky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • hovězí roštěná
      • tuk
      • 1
        ks cibule větší
      • 1
        ks masox
      • sůl
      • pepř mletý
      • hladká mouka
      • voda (převařená teplá z konvice)

    Postup přípravy receptu

    1
    Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět. Přidáme plátky masa, podlijeme vodou (maso nesmí být potopené), přiklopíme poklicí a strčíme do trouby a až bude v troubě bublat asi tak 10 min. pak ztlumíme na 180°C. Asi hodinu pečeme a přidáváme trochu vody (aby se nepřipálilo maso). Až je maso měkké. Pekáč je krásně připálený (to je v pořádku).
    2
    Vyndáme maso na talíř a dáme asi 1 - 2 lžíce mouky (podle toho kolik chceme omáčky), orestujeme a zalejeme vodou (a to připálené seškrábneme do omáčky a máme krásně tmavou omáčku). Přidáme masox a vaříme asi 1/2 hodiny až se udělá hustá omáčka. Nesmí tam být pěna. Ochutnáme a dochutíme solí nebo pepřem. Vložíme zpět maso aby se ohřálo a podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sekaná jako roštěná

    Sekaná jako roštěná

    Zelňačka podle mé chuti

    Zelňačka podle mé chuti

    Francouzské brambory od mé maminky

    Francouzské brambory od mé maminky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Drovers | 28. 8. 2014 10:12

      Masox? Umělá chuť masoxu je vždycky poznat. Když už, tak podlít vývarem, i když sem není třeba.

    • nerozum
      nerozum | 10. 5. 2013 21:18

      Babička se v hrobu obrací s odkazem na masox... lidi neblbněte, přídávat tuto ingredienci k hovězí roštěné a podobně je holé barbarství hraničící se zoufalstvím - to přeci nemáme zapotřebí, připadám si jako na stránkách chytrá žena, pohotová hospodyňka apod, na podobných stránkách je počteníčko jak se dají ohýbat recepty...

    • lili
      lili | 21. 3. 2013 13:05

      výborná je roštěná i se sojovým masem, je to vhodné pro vegetariány, postup je v podstatě stejný

    • eva
      eva | 9. 2. 2013 23:05

      Při pohledu na fotografii se mi chce zvracet!!! To je hnus, velebnosti... :-(

    • bambule
      bambule | 12. 1. 2013 09:37

      masox? to se ještě používá? :-!

    • Jeny
      Jeny | 25. 5. 2012 08:41

      Já mám zlepšovák mojí tchýně. Když je čas, večer masko polít rozpuštěným máslem. Je to moc velká dobrota. :-P

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 25. 1. 2010 22:14

      Já mám ještě zlepšovák: pokud máme čas, tak si maso naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem už tak den dopředu. Při přípravě pak je hotové mnohem rychleji, měla jsem ho včera hotové za cca 35 minut. Jinak je to výborná klasika "jako od babičky" :-).

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí roštěná Masox Pepř mletý Sůl Tuk Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatranské kuře

    Tatranské kuře

    Templářský dort tmavý

    Templářský dort tmavý

    Brambory s tvarohem

    Brambory s tvarohem

    Grahamové rohlíky

    Grahamové rohlíky

    Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

    Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

    kuřecí srdíčka

    kuřecí srdíčka

    Lasagne se slaninou a kyselým zelím

    Lasagne se slaninou a kyselým zelím

    Těsto na italskou pizzu

    Těsto na italskou pizzu

    Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

    Uzenářský maxichleba s cibulovým…

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    46
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    34
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    33
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Barvy roku 2021 žlutá a šedá: Vyberte si kousky z nových kolekcí i z výprodeje!

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Jak získat zahradu k pronájmu: Máte tyto 3 možnosti

    Další doporučené recepty:

    Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
    Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým…
    Rösti - smažená nebo pečená příloha
    Rösti - smažená nebo pečená příloha
    Rošťáci II.
    Rošťáci II.
    Roštěnky Esterházy
    Roštěnky Esterházy
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
    Roštěnky na kmínu
    Roštěnky na kmínu
    • Recepty.cz
    • Roštěná mé babičky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí