Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: www.torad.cz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g telecí kýta
    • 4
      plátek parmská šunka
    • 20
      g šalvěj (čerstvé lístky)
    • 50
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • máslo (jedno balení)
    • parmazán (na posypání)
    • 1
      ks francouzská bageta
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks kadeřavý salát
    • 1
      ks mangold
    • 1
      balení rukola
    • 1
      balení špenát
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 1
      ks okurka salátová
    • 10
      g kopr (čerstvý)
    • bílý jogurt (na zálivku)
    • 2
      ks pomeranč
    • 8
      ks párátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu odblaňte a nakrájejte na cca 1-1,5 cm široké plátky. Lehce plátky naklepejte klouby prstů (můžete maso naklepat i přes igelitový pytlík, aby se příliš nerozbila struktura masa). Sůl a pepř rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku. Plátky osolte a opepřete. Parmskou šunku nakrájejte na stejně velké plátky jako je maso a položte je na každý medailonek. Navrch dejte 1-2 lístky šalvěje podle velikosti medailonku a připíchněte párátkem. Rozehřívejte v pánvi máslo a olej, přidejte pár lístků šalvěje. Po cca 1-2 minutách lehkého opečení lístky vyjměte a vyhoďte. Vložte medailonky a opečte z obou stran 2-3* minuty.
2
**Příprava telecích medailonků:**
3
Kýtu odblaňte a nakrájejte na cca 1-1,5 cm široké plátky. Lehce plátky naklepejte klouby prstů (můžete maso naklepat i přes igelitový pytlík, aby se příliš nerozbila struktura masa). Osolte a opepřete. Parmskou šunku nakrájejte na stejně velké plátky jako je maso a položte je na každý medailonek. Navrch dejte 1-2 lístky šalvěje podle velikosti medailonku a připíchněte párátkem. Rozehřívejte v pánvi máslo a olej, přidejte pár lístků šalvěje. Po cca 1-2 minutách lehkého opečení lístky vyjměte a vyhoďte. Vložte medailonky a opečte z obou stran 2-3* minuty. Opečte nejprve stranu s parmskou šunkou. Při opékání druhé strany posypte medailonek pokrytý parmskou šunkou na závěr kousky parmazánu a nechte lehce rozpustit.
4
**Hlávkový salát s mangoldem**
5
Salátové listy zbavte košťálu a rychle a pečlivě opláchněte ve studené vodě. Vodu z listů setřepte a natrhejte na kousky velikosti sousta. Okurku oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Kopr opláchněte, vodu setřepte a snítky najemno nasekejte.
6
**Zálivka**: z pomerančů vymačkejte šťávu (2-3lžičky), přeceďte, aby byla čistá a dohladka rozmíchejte s jogurtem, dostatečně osolte a opepřete Nakonec přimíchejte nasekaný kopr. Salát a zálivku pečlivě promíchejte a připravte na talíř, kam přidejte opečené medailonky. Nakrájejte čerstvou křupavou bagetu a podávejte na stůl.
7
* Délka přípravy opékání se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.