Pizza s chřestem a parmskou šunkou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 0,5
      balení droždí
    • 350
      g bílý chřest
    • 0,5
      lžička cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      g rajčatové pyré
    • 100
      g pršut
    • 50
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do něj droždí. Mísu přikryjte a nechte na teplém místě asi 20 minut vzejít kvásek. Chřest oloupejte a povařte asi 10 minut ve vodě s cukrem. K mouce postupně přilijte asi 125 ml vlažné vody a olej. Hněťte tak dlouho, až se v těstě začnou tvořit puchýře. Přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Propláchnuté cibulky nakrájejte na kolečka. Oloupaný česnek rozmačkejte přímo do rajčatového pyré. Těsto ještě jednou prohněťte a vyválejte z něj 4 až 6 malých placek. Potřete je ochuceným pyré, poklaďte kousky chřestu, kolečky cibule, plátky šunky, osolte a opepřete. Navrch dejte několik bobků smetany, vložte do trouby a pečte asi 20 minut. Podávejte posypané lístky oregana.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.