• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bretaňské fazole
    Napište svůj komentář k receptu

    Bretaňské fazole

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 54
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bretaňské fazole
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 200
        g fazole
      • 25
        g sádlo
      • 1
        ks cibule
      • 15
        g hladká mouka
      • 0,25
        kostka masox
      • 1
        stroužek česnek
      • pepř mletý
      • sůl
      • petržel
      • 1,50
        lžíce rajský protlak nebo 2,5 lžic kečupu

    Postup přípravy receptu

    1
    Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme.
    2
    Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bretaňský fazolový salát

    Bretaňský fazolový salát

    Pikantní fazole

    Pikantní fazole

    Ďábelské fazole

    Ďábelské fazole

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Martina Michalisková
      Martina Michalisková | 4. 5. 2015 19:49

      Moc dobré, jen jsem dala pohankovou mouku a trochu sojové omáčky a okurel :-)

    • Tomáš
      Tomáš | 9. 4. 2015 11:18

      ...to tedy vůbec nebyl bezvýznamný komentář :( právě naopak...patří tam nejlépe na kostky rajčata a demiglace

    • Eliska
      Eliska | 10. 3. 2015 16:10

      recept je skvělý, místo kecupu jsem dala přetlak od marks& spencer a bylo to super

    • Rosťa
      Rosťa | 3. 3. 2015 14:37

      Dobrý recept pro ty , kteří si nechtějí kazit fazole uzeninou . Bez masoxu a s rajským protlakem je také moc dobrý . :-\

    • zdena
      zdena | 27. 1. 2015 10:46

      Neni zavadny,jen spatne jsem to zmackla.Omlouvam se

    • Zdenina
      Zdenina | 26. 1. 2015 12:01

      Velmi dobrý recept.Vařím ho už po kolikáté a pokaždé se po něm jen zapráší... :-D :-)

    • Jana
      Jana | 13. 11. 2014 12:27

      Vynikající a jednoduchý recept, dnes vyzkoušeno a chutnalo... díky za inspiraci :-*

    • Jana203
      Jana203 | 18. 10. 2014 11:32

      To jste mohla jit hledat hned i bez tohoto bezvyznamneho komentare...

    • janina
      janina | 9. 9. 2014 19:54

      masox a kečup? aha. tak to půjdu hledat raději jiný recept...

    • Macek
      Macek | 12. 6. 2014 11:49

      Ach jo, zase ten odpornej masox. Sracka!!!

    • Libuš Šafářová69
      Libuš Šafářová69 | 28. 5. 2014 13:25

      Prostě delykates..mocynki my to chutylo ....bil to doslova mňamozný mazec :*** :-D :-P <3 (PS jsem křesťan O:-) )

    • Lenka21
      Lenka21 | 3. 12. 2013 12:51

      rychle, dobre a snadne :-)

    • rprenosilova | 16. 9. 2013 22:00

      snadný a dobrý

    • Jitka
      Jitka | 31. 5. 2013 10:35

      Můžete použít jakékoliv fazole, já dělám bretaňské fazole alespoň ze tří druhů fazolí ( např. hnědé, bílé, strakaté, černé, červéné...), i lépe to pak vypadá na talíři :-[

    • irena
      irena | 14. 9. 2012 18:29

      davam do nich uzene,ktere uvarim ,a vte vode varim fazole,muze byt i klobasa. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

    • Terkač
      Terkač | 2. 5. 2012 19:00

      Je možné místo bílých použít červené?

    • Pája
      Pája | 21. 9. 2011 13:02

      Dnes jsem k obědu uvařila tyto fazolky fakt výborné moc jsme si pochutnali. :-)

    • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:03

      Byla to výborná večeře, s cibulí jsem osmažila i kousek uzeniny, aby byl spokojený i můj muž.

    • pippiva
      pippiva | 21. 5. 2011 13:42

      Dobrutka, bile fazole sice nebyly po ruce, ale to snad nebude na zavade. 8-)

    • Monika Pokorná
      Monika Pokorná | 16. 8. 2010 11:07

      Jedním slovem BALADA.U mě to byl momentální nápad, takže jsem použila sterilizivané fazole a místo sádla kombinaci oleje a másla(normální fazole ani sádlo nevedu), ale myslím, že jsem tomu v žádném případě neublížila.Nakonec jsem byla ráda, mám dva malé rarášky, takže jsem ocenila, že to bylo hned hotové a musím říct, že je to opravdu skvělé.Já k tomu budu muset manželovi taky připéct klobásu, ale já jsem to s chutí zblajzla jen tak s chlebíkem a jsem zasycená a spokojená.Takže s klobásou nebo bez přeji všem doborou chuť!

    • Jana Macurova
      Jana Macurova | 22. 6. 2010 16:38

      Výborné, přidali jsme pikantní klobásku a zaměnili sádlo za olej, více česneku a bylinek.

    • venyss venyss
      venyss venyss | 31. 1. 2010 16:20

      Vše jsem dělala dle receptu, jen trošku od oka :-). Chci moc pochválit, protože i manžel (zarytý odpůrce luštěnin) si přidával a ještě by chtěl znova a znova a to jsem tedy opravdu nečekala, zvlášť když ani kolem masa to neprošlo (což zase ocenili děti :-), takže zasloužená 1!!!!

    • Petr
      Petr | 12. 1. 2008 18:44

      Čtu si recepty. chtěl bych upozornit Evu, že olivový olej není dietnější. Možná zdravější, než sójový. Nechci rozebírat zda lisovaný za studena apod. Stejně zdravý, ale daleko levnější je olej slunečnicový!Olivový olej je i přes svoji specifickou chuť, podle mne vhodný do zeleninových salátů. Cena kvalitního " OLIVE OIL EXTRA VIRGIN" přesahuje 150 Kč za litr. Přeji všem dobrou chuť.

    • Eva ráda vaří
      Eva ráda vaří | 26. 3. 2007 14:00

      Výborné, jako ostatně všecko fazolové :)Akorát jsem udělala dietnější variantu - cibuli na troše olivového oleje a bez mouky, rajský protlak je dost hustý a stačí jen odhadnout množství vývaru z fazolí a přidat ho tolik, aby s protlakem udělal tak akorát hustou omáčku.

    • vita
      vita | 4. 2. 2007 12:25

      mňamkai bez uzenin;)

    • Jooky
      Jooky | 10. 11. 2006 09:45

      Trošku mě vadí ty řeči ohledně masa, tak bych jen chtěl dodat, že když si uvědomíte jakou část každodenního jídla tvoří přiloha a jakou maso, tak jasně vidíte, že člověk jakožto všežravec jí toho masa beztak moc málo. Takže nevěřte těm připitomělým článkům ohledně zdravé bezmasé výživy nebo zkončíte jako několik mých znamých vegetariánů, kteří se teď léčí z nejrůznějších duševních chorob, protože jim zřejmě nedostatek živočišných bílkovin vlezl na mozek. Mimochodem, fazole byly výborné, dal jsem si k nim sázená vajíčka.

    • Jana
      Jana | 24. 3. 2006 18:54

      Já přidávám víc česneku a na malé kousky nakrájenou mrkev,je to hezké i na pohled.My kečup máme moc rádi,a tak dávám protlak a kečup půl na půl asi 5 lžic.Cibuli nepřidávám vůbec.S chlebem,nejlépe celozrnným,je to moc dobré.

    • Alena
      Alena | 28. 2. 2006 12:59

      Recept jsem vyzkoušela, bylo to velmi dobré.

    • František Charvát
      František Charvát | 13. 1. 2006 10:07

      Upravuji si recept na moravský styl,přidávám kyselou okurky a trochu hořčice a worchestru. Maso múže být i bůček, zejména mám rád kůži z bůčku.Bez masa to jde také,ale je to jako v té židovské anekdotě o nápisu v synagoze:"Kdokolv sem vejde s hlavou nepokrytou, je to totéž jakoby smilnil." Připsáno:" Zkoušel jsem to, ale nebylo to ono"K otázce požívání masa mám ten názor,že člověk je od přírody všežravec a zříkání se masa mu asi neprospívá.Je však nutno mít na pamětí, že praotec Janeček se pořádně naběhal, než ulovil jelena a nebylo to každý den.Je mi 70 let, masa jsem se nikdy nezříkal a pajšl mám OK

    • Helena
      Helena | 5. 1. 2006 16:03

      Pani Terezko,ja jsem se vas nechtela nijak dotknout,ten komentar jsem psala pod dojmem toho vysetrni(pred dvema dny)Mam masozravou rodinu,nasilim ji 2x za tyden ryby,ostatni dny maso a to 2x denne.nektera bezmasa jidla povazuji za predkrm a toto snedli jako hlavni jidlo.Kazdy by se mel cas od casu presvedcit o svem zdravotnim stavu.Cerveneho masa jime nadbytek.Zajimave je,ze v Anglii za valky,kdyz meli maso,tuk a cukr na listky byla populace zdravejsi a til lide kteri v teto dobe vyrustali jsou dele produktivni a dozivaji se vyzsiho veku.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 09:37

      Milá Helenko, ja som to tam nenapísala preto, aby som kritizovala recept, len som chcela doplniť, ako vyzerá bretónska fazuľa. Ešte k tomu mäsu, mimo detí by všetci nemali jesť mäso častejšie ako 2x týždenne. Nielen po 45 roku. Ani deti by nemali jesť mäso denne. A receptov je na bezmäsité jedlá dosť, len u nás sa málo varia. A nemusia byť to len jedlá sladké.

    • Helena
      Helena | 5. 1. 2006 07:21

      Kdybych mohla hlasovat 3x,tak bych dala 3 jednicky.Me nejde o to,aby to bylo presne po Bretansku,vzdyt nasi predkove zili jinak a nemeli dnesni znalosti z dietologie.V pripade,ze pouzijeme fazole z konzervy,tak je to velmi rychle a dobre.Mladi at si do toho pridaji maso,ale po 45 roce uz by clovek jist maso jen 2xza tyden..Kde najit toli k bezmasych receptu,aby navic nebyli sladke a toto je dobre i bez masa.Dostali jsme novy pristroj na vysetrni krve,vyzkouseli jsme ho na sobe a skutecne mame uz toxicky nadbytek zeleza .A to konzumujeme vetsinou bile maso.

    • Hana
      Hana | 26. 12. 2005 10:38

      Recept je rychlý a výborný. K cibuce jsem přidala nakrájený špekáček a na hotové jídlo lžíci zakysané smetany. Moc dobré.

    • Zuzana Bugárová
      Zuzana Bugárová | 11. 10. 2005 09:16

      Nieje to zlé, ale kedže ja nemusím pretlak, tak mne to chutilo viac bez pretlaku ako s nim, ale inak fajn

    • Jan
      Jan | 21. 8. 2005 09:49

      Váš recept je dobrý, ale pozor cibule musí jen zesklovatět, nebo potom je hodně cítit smaženou cibulkou a dobré je tam dát jakoukoli na kostičky nakrájenou uzeninu (osmaženou).

    • Zuzana Bugárová
      Zuzana Bugárová | 6. 7. 2005 20:45

      Su vyborne, ale pre mna ako neobdivovatela pretlaku tam byt vobec nemusi, alebo iba malicko, ale inak fajn.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 3. 7. 2005 12:27

      Nemusí být ani uzené maso, pro chudé Čechy je ideální varianta, kdy se farole vaří ve vodě s uzenými žebírky. Koupím jich tak 1 - 1 a 1/2 kila a po uvaření z nich maso oberu a nakrájím najemno (ony to jsou vesměs takový malý kousíčky) a ty vmíchám do hotové fazole. Nemá to chybu!!!S.

    • Terézia Jarčušková
      Terézia Jarčušková | 29. 6. 2005 14:58

      Váš recept je určite dobrý, ale originál bretónska fazuľa ( tak ako ju varia Francúzi v Bretónsku ) obsahuje údené mäso. Až nájdem recept, nápíšem ho.

    • sabrina
      sabrina | 16. 3. 2005 10:20

      tak skvely fazole jsem jeste nikdy nejedla. rychly na upravu a opravdu znamenity. a to musim rici ze ja lusteniny nerada jim. dekuji autorovi ze tento recept.

    • barbora
      barbora | 13. 2. 2005 17:54

      ja som ho ešte nejedla ale vidiet ze je to dobrota a urcite to skusim

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 31. 1. 2005 16:51

      Mnam. Delala jsem je k veceri a mela jsem velky uspech. I moje kamaradka z Ciny byla moc nadsena z toho, jak je to dobre a jednoduche.

    • Lenka Maliskova
      Lenka Maliskova | 28. 1. 2005 12:39

      Na tenhle recept nedam dopustit je to vazne vyborne.Kdo ma rad ve vsem maso, je taky vyborne fozole povarit s klobasou (hlohovecka:-) - je jemne pikantni a doda to celemu jidlu jeste vetsi smrnc.)

    • Zuzana Galatíková
      Zuzana Galatíková | 14. 1. 2005 13:16

      Vyzkoušela jsem recept, ale s fazolemi s konzervy. Potom pozor na sůl. A když se posypou strouhaným sýrem, tak hezky voní.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Luštěniny Fazole
    Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Masox Pepř mletý Petržel Rajský protlak Sádlo Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Křenová omáčka

    Křenová omáčka

    Bůčková pochoutka

    Bůčková pochoutka

    Kefírová buchta od Camm

    Kefírová buchta od Camm

    Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

    Bábovková roláda a la tvarohový…

    Boršč III.

    Boršč III.

    Zeleninová česnečka s krutony

    Zeleninová česnečka s krutony

    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

    Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

    Výborné domácí Koka sušenky

    Výborné domácí Koka sušenky

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Bramborový salát s okurkou a koprem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    26
    Soté ze zeleného chřestu a cizrny
    Soté ze zeleného chřestu…
    24
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    18
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    16
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Sednout! Ticho! A k tabuli půjde... české školství! Tohle video si dejte

    Reflex.cz Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    Normalizace v době covidové: Čím více nařízení, zákazů a prohlášení, tím více obcházení, lží a švejkování

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Další doporučené recepty:

    Bratislavské plecko pro Aničku
    Bratislavské plecko pro Aničku
    Bratříčkova polévka z Hané
    Bratříčkova polévka z Hané
    Brazilská marináda
    Brazilská marináda
    Bretaňský fazolový salát
    Bretaňský fazolový salát
    Bretonský koláč - Quatre quart
    Bretonský koláč - Quatre quart
    Briošková roláda s masem a sýrem
    Briošková roláda s masem a sýrem
    • Recepty.cz
    • Bretaňské fazole
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí