• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Bratislavské plecko pro Aničku
    Napište svůj komentář k receptu

    Bratislavské plecko pro Aničku

    autor: Janinka*
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bratislavské plecko pro Aničku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g vepřová plec
      • 1
        špetka sůl
      • 200
        g cibule
      • 1
        lžíce sádlo
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 2
        ks rajčata menší nebo trocha rajčatového protlaku
      • 1
        ks červená paprika
      • 1
        kostka masox
      • 1
        plátek citron
      • 2
        dl smetana
      • 100
        g kořenová zelenina
      • 2
        nakládané okurky menší
      • 3
        lžíce sterilovaný hrášek 2-3

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotové. Vložíme maso nakrájené na plátky.
    2
    V originál receptu je uvedeno, že maso se má rozříznout na plát, potřít protlakem, smotat do rolády, svázat a pak teprve opékat a dusit, ale takto to je rychlejší a výsledek není příliš rozdílný.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Česnekové plecko na hruškách

    Česnekové plecko na hruškách

    Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

    Kmínové plecko na česneku a cibuli se…

    Maso na houbách babičky Aničky

    Maso na houbách babičky Aničky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • marketka.a | 5. 1. 2015 21:17

      Dobrý to bylo, já si to dala s těstovinami a manžel s knedlíkem :-)

    • jarda
      jarda | 8. 12. 2014 12:42

      ´Holky na jídle není co zkazit pokud vás to baví.Z nechutí pokazíte i brambory a ještě rodina má po náladě.Znám to moc dobře.Jinak vám fandím.

    • Jarka
      Jarka | 28. 9. 2014 07:35

      Dala jsem se zlákat a vyzkoušela jsem. Nedobré to nebylo, ale chuť okurky mi tu vadila, připomněla tak trochu znojemskou nebo ptáčky. Také jsem dost dobře nechápala, proč mám kořenovou zeleninu vařit zbytečně ještě někde vedle, tak jsem jí dala povařit rovnou k masu a spíš tím receptu pomohla než ublížila a je to určitě lepší než přidávat masox.

    • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:11

      vařil jsem dnes na zítra a je super omáčka,ale poraďte co k tomu jako příloha.Vidím to rýži :-P :-\

    • jarda
      jarda | 22. 5. 2012 18:03

      Původně jsem chtěl vařit svickovou, ale protože jsem pako, koupil jsem vepřové,a tak jsem holt udělal svickovou ala bratislavu.A taky dobrý! Zdravím.

    • Suchousinka
      Suchousinka | 26. 10. 2011 16:11

      Moc dobré :-)

    • klarisek.79 | 1. 6. 2011 15:08

      Vyzkoušely jsme dnes k obědu je to úžasné celá rodina si pochutnala.Děkujeme za tip

    • pippiva
      pippiva | 23. 5. 2011 13:53

      Recept mel uspech, po vytazeni masa jsem cibuli, rajcata a papriku rozmixovala a pak teprve dala smetanu, zeleninu, okurky a hrasek. Pripravovala jsem den predem, chut byla vyborna, masicko mekoucke. Tchyne si dokonce brala trochu omacky domu 8-) :-D

    • Iriss | 21. 5. 2011 08:36

      Po dlouhé době jsem dělala omáčku a povedla se mi strašně to bylo výborný

    • Lucie.hrazdirova@seznam.cz
      Lucie.hrazdirova@seznam.cz | 20. 12. 2010 16:18

      Právě jsme dojedli a mohu jen chválit <3 <3 <3 ! Partner i syn měli boule za ušima a já se tetelila blahem :-D . Nevařila jsem poprvé. :-* ,bude to naše stálice. Děkuji :-* . Lucka

    • Jana švarcová
      Jana švarcová | 15. 11. 2009 11:35

      akorád jsem dovařila omačku a je výborná !!!ještě uvidím co na to rodina alu určitě jim bude chutnat, davám 1

    • Jana Remková
      Jana Remková | 16. 7. 2008 14:25

      No,já bych to viděla tak a tak to i dělám,že plát masa se má rozkrojit,trochu rozklepat potřít česnekem a zarolovat.Jinak snad,krom té červené papriky dělám takhle přesně Bratislavské plecko a já - jen není pro Aničku,ale je vynikající

    • Iveta Haluzová
      Iveta Haluzová | 16. 7. 2008 13:28

      Dnes jsem vařila k obědu,mě chutnalo celkem normálně,ale dětem se dělaly boule za ušima!Omáčku si přidávaly 2x!Takže recept zařazuji mezi oblíbené a dávám 1.Díky

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 28. 1. 2008 13:34

      Iris , já bych řekla , že jsi tu omáčku málo zahustila . zkus přidat záklechtku a provařit , nebo jestli spěcháš , tak trochu hotové jíšky .

    • Iris
      Iris | 28. 1. 2008 11:09

      Nepoužila jsem sádlo, ale olej a na výsledné omáčce byla nahoře malá kolečka tuku, ne celistvá omáčka. Jako kdyby se to dokonale nepromíchalo. Nebo snad srazilo? Můžete mi někdo poradit co s tím? Mám to namixovat? Děkuji za radu.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 29. 5. 2007 14:08

      Ještě jednou děkuji Janině, opět jsem dělala a zase stejně všem chutnalo. Dík.

    • Anna Procházková
      Anna Procházková | 7. 5. 2007 20:27

      Dnes jsme měli k obědu Váš recept a moc jsme si pochutnali! Díky za recept!

    • Anna procházková
      Anna procházková | 6. 5. 2007 17:02

      Dnes jsem vařila podle vašeho receptu i když nemáte v receptu přesně uvedený dávky jídlo se povedlo moc jsme si pochutnali díky za dobrý recept

    • Iveta Bílková
      Iveta Bílková | 14. 1. 2007 16:40

      Dnes jsme měli na oběd. Rodině to chutnalo. Byla to změna. Mě to sice moc nenadchlo, ale sto lidí , sto chutí.Děkuji za inspiraci.

    • Eva Mlýnská
      Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:11

      Anička hledala recept z vojny. Chtěla bych říct, že ve vojenské kuchyni jsem se stravovala pár let a toto bylo jídlo co chutnalo, ale bylo víc šizené. Žádná paprika a okurka jen trochu hrášku a mrkve. Za recept jsem ráda a vyzkouším ho tak jak má být. Jo a příloha bývala knedlík.

    • Iveta Bílková
      Iveta Bílková | 7. 12. 2006 08:00

      Jaká je nejlepší příloha?

    • Janinka
      Janinka | 6. 12. 2006 21:03

      Jsem ráda, že jsem mohla pomoci ... :-)) Pěkný den!

    • Zdeňka Frühaufová
      Zdeňka Frühaufová | 6. 12. 2006 20:13

      tenhle recept sháním snad 20 let, díky moc za jeho zveřejnění ........je to vynikající papů!!!!!!!!!

    • Anna
      Anna | 5. 12. 2006 18:16

      To bude velká dobrota.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovensko Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Masox Nakládané okurky Rajčata Sádlo Smetana Sterilovaný hrášek Sůl Vepřová plec
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Norská rybí polévka

    Norská rybí polévka

    Buchta proti všem předpisům

    Buchta proti všem předpisům

    Tvarohové šátečky na sladko i na slano

    Tvarohové šátečky na sladko i na slano

    Celerová pomazánka III.

    Celerová pomazánka III.

    Veganský perník

    Veganský perník

    Domácí paštika II.

    Domácí paštika II.

    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

    Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

    Bábovka s rebarborou - šlehačková

    Bábovka s rebarborou - šlehačková

    Hrášková polévka - sýrová

    Hrášková polévka - sýrová

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    48
    Hraběnčiny řezy
    Hraběnčiny řezy
    33
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Míša řezy
    Míša řezy
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    Fotky Lucie Bílé vyvolaly poprask! Vážně se to stalo?

    AHA.cz Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    Kořínková řádí v Prostřeno! jako uragán: Už zase pije...

    AHA.cz Deník Aha! 21.4.2021

    Deník Aha! 21.4.2021

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Ženy.cz Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Od Marilyn po Beckhama: Celebrity, které si potřásly rukou s královnou

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    Miroslav Kalousek: Léta budovaná pověst České republiky je kvůli vládě v troskách

    E15.cz Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Nádražní budova ve Vysočanech šla po 150 letech k zemi, nahradí ji nová odbavovací hala

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Další doporučené recepty:

    Brambory zapečené se špenátem a sýrem
    Brambory zapečené se špenátem a sýrem
    Brambory zapečené se zeleninou
    Brambory zapečené se zeleninou
    Brampatáčky
    Brampatáčky
    Bratříčkova polévka z Hané
    Bratříčkova polévka z Hané
    Brazilská marináda
    Brazilská marináda
    Bretaňské fazole
    Bretaňské fazole
    • Recepty.cz
    • Bratislavské plecko pro Aničku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí