Čína pro babičku

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks pórek Velký
    • sůl
    • pepř mletý
    • čubrica
    • ústřicová omáčka
    • žampiony
    • 2
      stroužek česnek
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme pomleté maso, 1/2 pokrájeného pórku, žampiony malinko osolíme, popepříme a přidáme čubricu a necháme dusit. Když je potřeba podlijeme trochou vody. Když je maso skoro hotové, přidáme druhou půlku pórku a na plátky nakrájený česnek a necháme dodělat. Nakonec dochutíme ústřicovou omáčkou a solí. Pokud budete chtít víc šťávy, zahustí se škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Nechá se krátce povařit.
2
Podává se s rýží.

Komentáře k receptu

  • Jana H.
    Jana H. |

    25. 6. 2006 19:24

    Čubrica oblíbená směs balkánské kuchyně. Základ tvoří hlavně mletá sušená saturejka a pískavice - řecké seno. Čubrica je určena na rožněné pokrmy, zvláště z mletého masa, ale i do všech pokrmů balkánské kuchyně jako džuveč, musaka, kebab, zapékané směsi zeleniny a masa, do hustých zeleninových polévek (čorba). Lze ji též použít k ochucení slaných tvarohových pomazánek, na sýr (zejména ovčí), na plátky slaniny, chléb s máslem či sádlem, do luštěninových, zvláště fazolových pokrmů.Obsahujesaturejka, pískavice, libeček, celer, kukuřičná mouka, sůl (30 %).

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    25. 6. 2006 14:54

    Co je to cubrica?