Briošková roláda s masem a sýrem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 185 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      g sušené droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,5
      lžička sůl
    • 200
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 50
      ml mléko teplé
    • 3
      ks vejce - 1 na potření
    • 125
      g máslo
    • olivový olej na vytření mísy
  • náplň:
    • olivový olej
    • 4
      ks šalotka
    • 100
      g slanina
    • 200
      g mleté maso směs vepřového s hovězím
    • 100
      g hrášek
    • 50
      g sušená rajčata
    • 1
      svazek bazalka
    • strouhanka z 1 plátku bílého chleba
    • 100
      g sýr gouda
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8 minut hněťte v kuchyňském robotu s hákem nebo pečlivě prohněťte vařečkou. Máslo nakrájejte na kostičky a postupně je zapracujte do těsta. Až bude měkké a hladké, přendejte je do mísy vytřené olejem, překryjte a nechte na teple 1 hodinu nakynout.
2
Připravte náplň. Pánev zastříkněte olejem a zahřejte ho, nesmí se z něj kouřit (teplota kolem 185 °C). Přidejte šalotky pokrájené na osminky a 5 minut je restujte. Přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu a po asi 2 minutách i maso. Restujte za promíchávání vařečkou, až bude maso sypké a zlatavé, asi 10 minut. Nyní k masu vmíchejte hrášek, pokrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, strouhanku a nahrubo nastrouhaný sýr. Podle chuti osolte a opepřete.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Nakynuté těsto ještě lehce prohněťte rukama a vyválejte z něj na lehce pomoučněné ploše čtverec silný přibližně 1 cm o stranách dlouhých asi 35 cm. Těsto opatrně přemístěte na arch pečicího papíru a na jednu třetinu podélně navršte náplň. Pomocí papíru překlopte přes náplň zbytek těsta a okraje k sobě dobře přitiskněte.
4
Roládu přeneste i s papírem na plech a celou ji potřete rozšlehaným vejcem. Na 40 minut ji uložte v ledničce a upečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 40 minut. Během pečení roládu potírejte zbylým vejcem.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

5
Před krájením nechte roládu asi 5 minut odpočinout.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.