• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Červený boršč oblast Žitomír
    Napište svůj komentář k receptu

    Červený boršč oblast Žitomír

    autor: čaroorchy
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Červený boršč oblast Žitomír
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí maso
      • 500
        g vepřové ramínko
      • 250
        g uzené maso plec nebo moravské uzené
      • 2
        ks červená řepa
      • 250
        g hlávkové zelí
      • 200
        g fazole uvařené, možno i sterilované
      • 1
        plechovka rajský protlak
      • 2
        ks mrkev
      • 1
        ks petržel
      • 0,50
        ks celer menší
      • 1
        ks cibule
      • 4
        ks brambory
      • 10
        ks pepř mletý kuličky
      • 1
        ks bobkový list
      • 1
        špetka sůl
      • 150
        ml smetana
      • 150
        ml zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
    2
    Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
    3
    Takhle vaří boršč na Ukrajině v Žitomíru.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Červený vinný ocet

    Červený vinný ocet

    Červený rybíz ala brusinky

    Červený rybíz ala brusinky

    Boršč

    Boršč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • girlska
      girlska | 27. 5. 2013 13:45

      Mňam, nejlepší. Sice jsem to musela dochutit (cukr, ocet, sůl), ale úžasný! Díky

    • Janaso | 23. 2. 2013 18:28

      ,Výborný.

    • Anina .
      Anina . | 29. 4. 2009 13:10

      Tak mám dojem,že všichni máme předky od Žitomiru:-))) Mám prosbu. Moje babička mimo boršče šťovíkového a z červené řepy vařila ještě jeden,do kterého se dávají drobně krájené listy z mladé bílé i červené řepy. Nezná někdo z vás recept?

    • marketa drobna
      marketa drobna | 21. 4. 2009 21:29

      Diky za recept. Babicka pochazela take z Zitomiru a varila stejny. Je skvely :-)

    • Nadia
      Nadia | 19. 1. 2007 14:27

      Já jsem taky ze žitomiru, ale fazole do boršče také nedáváme a ani to uzené, ale to už je jen detail, velice doporučuji, je to dobrota!!!

    • Anonym
      Anonym | 3. 1. 2007 12:54

      Ano, toto je boršč, jaký jsem před lety našla v ruských novinách. Úplně stejný, jen fazole tam nebyly, ale to může být krajové.

    • Anonym
      Anonym | 3. 1. 2007 11:04

      Děkuji on-line kuchřce za opravu

    • Jana Vestfálová
      Jana Vestfálová | 2. 1. 2007 09:57

      Zapomněla jsem napsat že do vývaru z masa k mrkvi, celeru,petrželi dáme také samozřejmě brambory

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Cibule Fazole Hlávkové zelí Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Petržel Rajský protlak Smetana Sůl Uzené maso Vepřové ramínko Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kokosky s marmeládou

    Kokosky s marmeládou

    Skvělá pasta na pizzu

    Skvělá pasta na pizzu

    Kroužky z nivy

    Kroužky z nivy

    Panna Cotta s pomeranči

    Panna Cotta s pomeranči

    Čokoládový dortík

    Čokoládový dortík

    Sushi s lososem

    Sushi s lososem

    Pudinkový dort (řez) s ovocem

    Pudinkový dort (řez) s ovocem

    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    Grilované masové válečky

    Grilované masové válečky

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    474
    Medová žebra
    Medová žebra
    21
    Palačinky
    Palačinky
    16
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    15
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    14
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…

    Zajímavé články

    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…

    Sledujte nás

    AHA.cz Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    Prachař prchá od Batulkové! Jako matka jsem selhala, vzpomíná herečka

    AHA.cz Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    Rána do vazu Dominice Gottové! Podraz od proradného manžílka

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    Šéfka SÚKL Storová: Neznáme vedlejší účinky Sputniku V, chybí informace, můžeme skončit jako Slovensko

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Zahradu zútulní dobře vybrané dekorace. 40 skvělých tipů, kde a za kolik je koupit

    Další doporučené recepty:

    Červené špagety
    Červené špagety
    Červené zelí II.
    Červené zelí II.
    Červené zelí s jablky
    Červené zelí s jablky
    Červený rybíz ala brusinky
    Červený rybíz ala brusinky
    Červený vinný ocet
    Červený vinný ocet
    Česká čína v županu čínského mandarina
    Česká čína v županu čínského mandarina
    • Recepty.cz
    • Červený boršč oblast Žitomír
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí