• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Červený boršč oblast Žitomír
    Napište svůj komentář k receptu

    Červený boršč oblast Žitomír

    autor: čaroorchy
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Červený boršč oblast Žitomír
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí maso
      • 500
        g vepřové ramínko
      • 250
        g uzené maso plec nebo moravské uzené
      • 2
        ks červená řepa
      • 250
        g hlávkové zelí
      • 200
        g fazole uvařené, možno i sterilované
      • 1
        plechovka rajský protlak
      • 2
        ks mrkev
      • 1
        ks petržel
      • 0,50
        ks celer menší
      • 1
        ks cibule
      • 4
        ks brambory
      • 10
        ks pepř mletý kuličky
      • 1
        ks bobkový list
      • 1
        špetka sůl
      • 150
        ml smetana
      • 150
        ml zakysaná smetana

    Postup přípravy receptu

    1
    Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou samozřejmě taky zvlášť. Mezitím, co se nám vaří maso a řepa, nakrájíme mrkev, petržel, celer, cibuli na kostičky, oloupané brambory na větší kostičky a zelí na nudličky asi tak 1x3 cm. Máme-li již řepu měkkou, tak jí vyndáme a necháme mírně vychladnout, až nebude horká, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Je-li už maso uvařené, tak ho vyndáme a do vývaru z hovězího a vepřového masa dáme mrkev, petržel, celer, cibuli, brambory, zelí a dolejeme převařenou vodou a necháme cca 7 minut povařit. Přidáme nastrouhanou řepu a fazole a necháme cca 7 minut mírně povařit. Přidáme rajčatový protlak, dle potřeby dolijeme převařenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené uvařené hovězí, vepřové a uzené maso, necháme 5 minut povařit. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
    2
    Boršč je opravdu hodně syté jídlo proto ho můžete použít jako hlavní jídlo. Smíchanou smetanu si každý dává sám do talíře s borščem dle chuti k boršči podáváme chléb.
    3
    Takhle vaří boršč na Ukrajině v Žitomíru.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Červený vinný ocet

    Červený vinný ocet

    Červený rybíz ala brusinky

    Červený rybíz ala brusinky

    Boršč

    Boršč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • girlska
      girlska | 27. 5. 2013 13:45

      Mňam, nejlepší. Sice jsem to musela dochutit (cukr, ocet, sůl), ale úžasný! Díky

    • Janaso | 23. 2. 2013 18:28

      ,Výborný.

    • Anina .
      Anina . | 29. 4. 2009 13:10

      Tak mám dojem,že všichni máme předky od Žitomiru:-))) Mám prosbu. Moje babička mimo boršče šťovíkového a z červené řepy vařila ještě jeden,do kterého se dávají drobně krájené listy z mladé bílé i červené řepy. Nezná někdo z vás recept?

    • marketa drobna
      marketa drobna | 21. 4. 2009 21:29

      Diky za recept. Babicka pochazela take z Zitomiru a varila stejny. Je skvely :-)

    • Nadia
      Nadia | 19. 1. 2007 14:27

      Já jsem taky ze žitomiru, ale fazole do boršče také nedáváme a ani to uzené, ale to už je jen detail, velice doporučuji, je to dobrota!!!

    • Anonym
      Anonym | 3. 1. 2007 12:54

      Ano, toto je boršč, jaký jsem před lety našla v ruských novinách. Úplně stejný, jen fazole tam nebyly, ale to může být krajové.

    • Anonym
      Anonym | 3. 1. 2007 11:04

      Děkuji on-line kuchřce za opravu

    • Jana Vestfálová
      Jana Vestfálová | 2. 1. 2007 09:57

      Zapomněla jsem napsat že do vývaru z masa k mrkvi, celeru,petrželi dáme také samozřejmě brambory

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Cibule Fazole Hlávkové zelí Hovězí maso Mrkev Pepř mletý Petržel Rajský protlak Smetana Sůl Uzené maso Vepřové ramínko Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Dušené hovězí plátky

    Dušené hovězí plátky

    Domácí kysané zelí

    Domácí kysané zelí

    Koule Raffaelo

    Koule Raffaelo

    Kuřecí pomazánka

    Kuřecí pomazánka

    Borůvková tartaletka

    Borůvková tartaletka

    Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

    Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

    Citronovo-makové muffiny

    Citronovo-makové muffiny

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Přírodní maso se žampiony - minutka

    Přírodní maso se žampiony - minutka

    Doporučujeme

    40 minut
    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem

    Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým…

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    34
    Máslové sušenky s čokoládou
    Máslové sušenky s…
    28
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    27
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    25
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    22
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    Změny na Nově: PROČ SE ZBAVILI POLÍVKY? A víme, kdy zavřou Ordinaci!

    AHA.cz Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    Čvančarová na pranýři: VRAŽEDNÝ MODEL I ORTEL

    AHA.cz Deník Aha! 19.1.2021

    Deník Aha! 19.1.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Seriál Ulice: Blanka má problémy, Magda žárlí a Ája překvapí Mária

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Horoskop na tento týden: Komu se bude dařit navzdory složité situaci. Jste to vy?

    Ženy.cz Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Kaia, Lila, Leni: Jak dcery topmodelek dobývají módní svět

    Maminka.cz Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Šéfkuchař Přemek Forejt: Jsem krkavčí táta. Dceru nevídám moc často

    Reflex.cz Chcíplý pes začíná zavánět. K otevření hospod chce zneužít politické svobody a vydávat je za stranické buňky

    Chcíplý pes začíná zavánět. K otevření hospod chce zneužít politické svobody a vydávat je za stranické buňky

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Červené špagety
    Červené špagety
    Červené zelí II.
    Červené zelí II.
    Červené zelí s jablky
    Červené zelí s jablky
    Červený rybíz ala brusinky
    Červený rybíz ala brusinky
    Červený vinný ocet
    Červený vinný ocet
    Česká čína v županu čínského mandarina
    Česká čína v županu čínského mandarina
    • Recepty.cz
    • Červený boršč oblast Žitomír
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí