• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Boršč III.
    Napište svůj komentář k receptu

    Boršč III.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Boršč III.
    Boršč III.
    Boršč III.
    Boršč III.
    Boršč III.
    Boršč III.
    Boršč III.
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    8 porce
      • 120
        g cibule
      • 100
        g máslo
      • sůl
      • 150
        g mrkev
      • 30
        ml ocet
      • 50
        g petržel
      • petrželka nebo kopr
      • 300
        g hovězí maso
      • bobkový list
      • zakysaná smetana
      • vývar
      • 600
        g červená řepa
      • pepř celý 6 zrnek
      • 600
        g hlávkové zelí
      • 40
        g světlá jíška
      • 30
        g cukr
      • 90
        g rajský protlak

    Postup přípravy receptu

    1
    Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka, ale i jako lehké hlavní jídlo (večeře).
    2
    Nejdříve si dáme do osolené vody vařit hovězí maso - vývar z něj potom použijeme na boršč.
    3
    Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme (nastrouháme na krouhači) na hrubé nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájenou červenou řepu, zalijeme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 až 40 minut.

    RADA: Jak poznat pravé máslo?

    4
    Při dušení řepu občas zamícháme. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli dusíme zvlášť na zbylém másle asi 20 minut a na závěr zamícháme do dušené zeleniny cukr.

    RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

    5
    Do zbývajícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené zelí a povaříme je asi 15 minut, potom přidáme udušenou řepu a ostatní zeleninu, jíšku rozmíchanou ve vodě či ve vývaru, pepř, bobkový list a sůl a povaříme společně asi 20 minut.
    6
    Před podáváním dáme na talíř na kostičky nakrájené hovězí maso, zalijeme hotovým borščem, přidáme lžíci smetany a povrch posypeme drobně nasekanou zelenou petrželí nebo koprem.
    7
    Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Není potom nutné ji dusit na počátku 30-40 minut, stačí i 15 minut.

    RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boršč

    Boršč

    Boršč bez masa

    Boršč bez masa

    Boršč s jehněčím masem

    Boršč s jehněčím masem

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

      Dobrůtka :)

    • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

      Dobrůtka :)

    • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:22

      Buráčkový boršč je vynikající polévka.Já nedusím zeleninu tak dlouho,je to zbytečné, ztrácí se tím spousty vitamínů a pěknou červenou barvu.Na másle podusím cibulku,nastrouhaný celer,mrkev,petržel a červenou řepu,vše čerstvé.Trošku cukru a pod pokličkou bez podlévání nejdéle čtvrt hodiny.Pak dám do základního vývaru,dávám i fazole a párek.Na konci zalít sladkou smetanou,dávám půlku.

    • kiki
      kiki | 22. 1. 2012 11:33

      Luxusní :)

    • MIGULATKO
      MIGULATKO | 1. 11. 2011 08:53

      MNAMKA MOC DOBRÝ. :-D

    • Nikola
      Nikola | 21. 11. 2010 10:49

      Moc nám chutnalo

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí maso Máslo Mrkev Ocet Pepř celý Petržel Petrželka Rajský protlak Sůl Světlá jíška Vývar Zakysaná smetana

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí cacciatore

    Kuřecí cacciatore

    Brokolicový krém

    Brokolicový krém

    Tvarohový biskupský chlebíček

    Tvarohový biskupský chlebíček

    Kynuté koláče od maminky

    Kynuté koláče od maminky

    Roláda s vajíčkovým salátem

    Roláda s vajíčkovým salátem

    Omáčka k těstovinám

    Omáčka k těstovinám

    Bylinkový olej

    Bylinkový olej

    Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

    Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

    Nakládané masové kostky dušené na cibuli

    Nakládané masové kostky dušené na…

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    33
    Kuřecí stripsy jako z kfc
    Kuřecí stripsy jako z kfc
    29
    Domácí malinová marmeláda
    Domácí malinová marmeláda
    28
    Kapsy se zeleninou ala svíčková
    Kapsy se zeleninou ala…
    26
    Kuřecí paličky BBQ
    Kuřecí paličky BBQ
    24
    Polévka z fazolí a hub s topinkami
    Polévka z fazolí a hub s…

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Císařský řez není jednodušší a bezbolestná forma porodu, varuje porodník!

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Bori-bori: kukuřičné karbanátky
    Bori-bori: kukuřičné karbanátky
    Boršč
    Boršč
    Boršč bez masa
    Boršč bez masa
    Boršč s jehněčím masem
    Boršč s jehněčím masem
    Borůvková bublanina
    Borůvková bublanina
    Borůvková buchta
    Borůvková buchta
    • Recepty.cz
    • Boršč III.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí