Boršč bez masa

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí vývar může být z kostky
    • 1
      ks hlávkové zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks červená řepa
    • 2
      lžíce sádlo vepřové
    • 3
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a přidáme koření a vaříme dalších 10-15 minut. Do hotového boršče přidáme utřený česnek se sádlem a sekanou petrželku. Podáváme s kysanou smetanou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    13. 7. 2015 17:35

    Naprosto vynikající. Škoda, že jsem si to s tou hlívou přečetla, až když bylo uvařeno.

  • V. Navara
    V. Navara |

    29. 1. 2014 13:59

    A sádlo za olej :-)

  • V. Navara
    V. Navara |

    29. 1. 2014 13:57

    Boršč bez masa, kde použiji hovězí vývar? To je jako košér jídlo, kde na sádle zpěníme cibulku. Doporučuji použít vývar zeleninový :-)

  • Veronika
    Veronika |

    20. 11. 2012 12:24

    Dnes jsem zkoušela polévku uvařit a byla opravdu vynikající :) ani mi tam nechybělo maso :-!

  • Mirka
    Mirka |

    23. 9. 2012 10:26

    Právě jsme dovařili. Je fakt supr.Bez masa, bez klobás.... Ňam..

  • maja
    maja |

    14. 4. 2011 19:34

    je fantastický, ja ho už s mäsom nevarím roky, namiesto mäsa dávam hlivu podusenú na cibuli, je to super polievka

  • Janaso
    Janaso |

    1. 4. 2011 19:58

    Přes počáteční nedůvěru strávníků všem nakonec velmi chutnalo, i bez masa.

  • MatějP
    MatějP |

    8. 11. 2010 11:55

    Skusil sem to ale bouchlomito

  • Di -
    Di - |

    16. 1. 2009 14:32

    Souhlasím s Adélou. Polévka má tolik výrazných ingrediencí, že se obejde bez klobásy i pravého vývaru (kostka postačí, jak na to jinak moc nejsem).

  • Adéla Kročová
    Adéla Kročová |

    18. 4. 2008 19:34

    je to prostě paráda i bez klobásy.Moc jsme si pochutnali

  • Lenka
    Lenka |

    31. 3. 2008 21:21

    Výborný , s opečenou klobásou to nemá chybu,já dala sterilovanou červenou řepu a bylo to skvělé ,chutnalo všem doma !!!

  • Martina Večerková
    Martina Večerková |

    25. 11. 2007 09:08

    Výborný recept!! jednoduchý, ne příliš pracný, ten nápad s opečenou klobáskou jsem využila a je to nejlepší boršč, co jsem zatím jedla! Mňam!

  • lucka
    lucka |

    27. 1. 2007 14:33

    Jdu to dnes odpoledne zkusit, tak jsem zvědavá pak připíšu jak to dopadlo :-)

  • Hermiona Grangerova
    Hermiona Grangerova |

    19. 10. 2006 13:34

    Výborné

  • Lucie H.
    Lucie H. |

    2. 6. 2005 19:59

    Moc dobry :o)

  • helena k.
    helena k. |

    5. 11. 2004 18:07

    dobrůtka, místo petrželky je super i kopr

  • Hana Kr
    Hana Kr |

    24. 8. 2004 11:54

    Je to dobré, ale s přidáním opečené klobásky ještě lepší.

  • Kačenka H.
    Kačenka H. |

    16. 6. 2004 08:04

    hmm.. moc chutný receptík! Můj tip: ještě červené fazolky a čerstvé spařené rajčátko!

  • Zuzana Pekárková
    Zuzana Pekárková |

    16. 4. 2004 14:49

    je to moc dobrý díky

Další doporučené recepty: