Recept na pizzu – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Svůj původ má tento oblíbený pokrm již v Řecku. Pita neboli chlebová placka časem přešla v italskou piceu, tedy placku pečenou. To už byl jen krůček k dnešní pizze. Možnosti pizzy jsou nekonečné a náplně nekladou meze fantazii.

Nejznámějším druhem pizzy je ale jednoduchá Margherita. Ta byla poprvé upečena pro krále a královnu v roce 1889 a symbolicky obsahovala tři barvy italské vlajky – rajčata, mozzarelu a bazalku, stejně jako salát Caprese.

Pizza se postupně rozšířila do celého světa a jednotlivé kultury si ji přizpůsobily. Zatímco v italská varianta dbá na co nejtenčí těsto a dokonce se v jeho přípravě přehazováním a roztáčením ve vzduchu pořádají soutěže, americká varianta pizzy je spíše vysoká a s větším množstvím náplně.

Další podobné recepty