Květáková pizza

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 1
      ks vejce
    • 0,8
      hrnek strouhaný parmazán
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • oregáno dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na plechu vyloženém pečícím papírem a pečte 15 minut.

RADA: Jak udělat pečenou zeleninu v troubě

2
Po vyjmutí z trouby vyždímejte přes čistý ubrousek z květákové rýže přebytečnou vodu, přesuňte do misky a prošlehejte s vejcem, sušenými bylinkami, solí a pepřem. Na závěr přidejte strouhaný parmazán a promíchejte.
3
těsto přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a utvořte cca 0,5 cm silnou placku. Tu pečte na 180 °C cca 20 minut v troubě, dokud nezpevní, poté přidejte oblíbené sýry, zeleninu, rajčatové sugo nebo pesto a ještě chvíli zapečte, dokud sýr na povrchu květákové pizzy nezezlátne.

RADA: Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu

Použité ingredience v tomto receptu: Květák Oregáno Pepř mletý Strouhaný parmazán Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: