• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Květáková polévka
    Napište svůj komentář k receptu

    Květáková polévka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 88
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Květáková polévka je velmi oblíbeným receptem. Můžete si ji připravit ve smetanové podobě, přidat různé druhy zeleniny, vajíčko, apod. Jedná se o levný, chutný pokrm, který vás zasytí.

    Pórková polévka

    Suroviny

    5 porce
      • 2
        lžíce máslo
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        ks muškátový květ
      • 0,25
        l mléko
      • 1
        ks žloutek
      • 2
        lžíce polohrubá mouka
      • 1
        ks květák
      • 0,25
        l smetana
      • 800
        ml vepřový vývar

    Postup přípravy receptu

    1
    Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě třetiny prolisujeme. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme, rozšleháme a asi 10 minut vaříme.

    RADA: Jak správně připravit jíšku? Mrkněte na VIDEO

    2
    Přidáme prolisovaný květák, koření a zalijeme mlékem. Nakonec polévku zalijeme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Již nevaříme. Poléku rozdělíme na talíře se zbývajícími růžičkami květáku.

    RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

    Bramborovo - květáková polévka s…

    Květáková polévka s kořenovou zeleninou

    Květáková polévka s kořenovou…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • nvjt6
      nvjt6 | 8. 4. 2017 11:37

      Ty bramborové placky k tomu zní dost dobře! :-)

    • Rudla
      Rudla | 25. 7. 2016 23:24

      Do polévky přidávám brambor.

    • Jája
      Jája | 11. 12. 2014 13:19

      Skvělá krémová polévka, udělám ještě bramborové placky na plotně a můžeme hodovat. 8-)

    • Jana
      Jana | 11. 12. 2014 12:57

      Polévka je úžasná, děkuji za recept. Ještě se vrhnu na bramborové placky na plotně jako přílohu a budu čekat hrdě na přítele. ;-)

    • Jana
      Jana | 11. 12. 2014 12:56

      Polévka je úžasná, děkuji za recept. Ještě se vrhnu na bramborové placky na plotně jako přílohu a budu čekat hrdě na přítele. ;-)

    • Daniela
      Daniela | 17. 10. 2014 13:25

      Tak uvařeno.....A.....právě jsem se naučila jíst květákovou polévku! ;-)

    • katasvagy | 27. 6. 2014 15:09

      Vyborna i dcera se oblizovala

    • Míra
      Míra | 14. 6. 2014 11:52

      Výborná :-) malinko jsem ji doladil bílým pepřem a zelenou petrželkou :-\

    • ibacika
      ibacika | 14. 11. 2013 10:08

      Uvařené květákové růžičky rozsekat na drobno, polévku zahustit máslovou jíškou, a vložit "slovenské knedlíčky" = rozšlehat kousek másla,do prstů nastr. muškát. oříšek, 1 vejce,přidat 3 lžíce mléka a tolik strouhanky aby se daly tvořit kuličky, které dáme na máslem vymazaný talíř, přelijeme vařící polévkou a shrneme do polévky. Vaříme 4 min. Knedlíčky jsou vhodné i do jiných polévek, jako je pórková a pod. Kdo nemá rád játru, hodí se i do vývarů.

    • Vera
      Vera | 13. 11. 2013 13:42

      Moc dobra polevka, opravdu doporucuji, take jsem kvetakovou polevku nikdy moc nemusela, ale tato je vyborna! :-) Nedavala jsem muskatovy orisek, ale kmin. Mam to radsi. ;-)

    • Renáta
      Renáta | 24. 10. 2013 18:44

      Tak musím říct, že hned napoprvé se povedla a je naprosto boží <3

    • lolíček
      lolíček | 21. 8. 2013 16:28

      :-* opravdu není výborná

    • lolíček
      lolíček | 21. 8. 2013 16:27

      je to opravdový humus, nedělejte to

    • pohovka
      pohovka | 21. 8. 2013 16:26

      :-$

    • polochovak | 11. 12. 2012 12:18

      vynikajiící, doted jsem květákovou nesnášela ;-) jen jsem doma neměla smetanu, tak jsem dala půl litra mlíka a místo muškátu kmín. MNAM

    • nerusa | 15. 11. 2012 10:50

      Výborná!

    • Cukrářka Hanka
      Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:53

      Květák nemám ráda, ale polévku jsem dělala pro partnera, a byla výborná a ještě k tomu byla levná, hned druhý den jsem jí dělala znova, chválím, a děkuji za recept :-)

    • Hanysa
      Hanysa | 17. 10. 2012 19:13

      Výborná polévka,levná a rychla super :-*

    • sandokan
      sandokan | 12. 10. 2012 09:34

      To jsou normální chcanky. Radši než jíst tohle to se radši vyseru a pak to sežeru

    • hulvath
      hulvath | 5. 6. 2012 15:56

      Je to hnusny =-O

    • Lenka
      Lenka | 5. 6. 2012 13:06

      A jaka smetana se tam ma dat?

    • Katka
      Katka | 7. 5. 2012 13:33

      Super polívka, nedala jsem tam mlíko a místo muškátového ořechu kmín, pepř a vegetu :-) všichni jsme si pochutnali :-[

    • Stella
      Stella | 12. 4. 2012 21:40

      Dokud jsem nepridala mleko a smetanu byla dobra. Pak uz nestala za nic.

    • JOHHNY
      JOHHNY | 19. 3. 2012 13:37

      Výborný recept!

    • Sarka
      Sarka | 8. 2. 2012 23:36

      vyborna polevka :-)))) mnamky mnamky ;-)

    • Martina
      Martina | 30. 1. 2012 14:21

      Výtečná polévka, srdečně díky za recept. Máme ho na talíři každý týden. Velký hit naší 19-ti měsíční dcerušky :)

    • Afreysee
      Afreysee | 10. 12. 2011 15:34

      Také jsem vyzkoušela a je přímo vynikající! Akorát jsem kromě oříšku použila kmín a čerstvý pepř a taky jsem místo prolisování květák v polévce rozmixovala ponorným mixérem, aby byla správně krémová, to já ráda... :-)

    • Aurinath | 22. 11. 2011 16:06

      Výborná polévka:)

    • Hynek
      Hynek | 17. 10. 2011 10:09

      Samozřejmě, že vývar z květáku taky nevyhodím, všechno vařím z něj. :-\

    • Hynek
      Hynek | 17. 10. 2011 10:04

      Je skvělá, rychlá, jednoduchá. Jen jsem přidal nastrouhanou bramboru a petrželkovou nať. Uvidíme co na to moje rodinka. <:-)

    • Petra
      Petra | 13. 10. 2011 12:16

      Tak polevka je hotova a je naprosto vyborna! misto muskatoveho kvetu jsem dala trosku drceneho kminu a dochutila soli a mletym peprem a naprosto uzasna! diky! :-)

    • Petra
      Petra | 13. 10. 2011 11:41

      nevedela jsem co s kvetakem a nechtelo se mi ho obalovat, tak ted zkousim tu vasi polevku, jen nemam muskatovy kvet, tak snad to nebude problem, ja budu pasirovat vsechen kvetak, jinak mi to deti nesni. Dam vedet jaky bude vysledek :-)

    • luciena | 6. 10. 2011 12:16

      Výborná polévka ! (jen místo muškátového oříšku jsem dala hrášek a zelené bylinky a i přesto polévka zmizla během pár minut) :)

    • luciena | 6. 10. 2011 12:16

      Výborná polévka ! (jen místo muškátového oříšku jsem dala hrášek a zelené bylinky a i přesto polévka zmizla během pár minut) :)

    • Katka
      Katka | 26. 9. 2011 18:43

      Opravdu moc dobrá! Deset minut co jsem ji dovařila a už není ani kapka :)

    • Gabriela.ela3 | 18. 7. 2011 22:00

      vynikající....

    • a
      a | 10. 6. 2011 16:28

      :-D

    • swwedka
      swwedka | 30. 4. 2011 13:01

      Polévka je luxusní a to vařím květákovku roky..ale tohle s mlékem a smetanou je fakt luxus. ;-)

    • Péťa
      Péťa | 4. 2. 2011 14:30

      Luxusní polévka...doma chválili :-)

    • Franzii | 23. 11. 2010 12:51

      Výborná polévka.

    • jajinka
      jajinka | 14. 11. 2010 08:31

      moc dobra polévka a skusila sem to i stou mrkvi a opravdu vinikající ;-)

    • Jarka O. | 1. 11. 2010 12:30

      To znamená, že uvařený květák rozmačkáte nebo propasírujete přes síto či cedník ;-)

    • mysalin | 1. 11. 2010 12:18

      Mám dotaz? Co znamená prolisovaný květák? Děkuji.

    • MUZEOLOG
      MUZEOLOG | 7. 10. 2010 15:45

      moc dobra polevka

    • Edita Dlasková
      Edita Dlasková | 23. 6. 2010 10:47

      Výborná polévka, po usmažení jíšky jsem přidala nastrouhanou mrkev, pro lepší barvu, vynechala jsem mléko a byla opravdu vynikající

    • Blanka
      Blanka | 6. 1. 2008 20:20

      Dělala jsem přesně podle Jitky B. a byla vyborna. Jen jsem místo klasické jíšky nasypala 2 lžičky hotové světlé jíšky z krabičky :-)

    • Jitka B.
      Jitka B. | 8. 10. 2007 13:55

      Asi to záleží na individuální chuti. Já dělám květákovou polévku jako níže uvedené dámy - vodu z vaření květáku prostě nevylejiu. Na másle a trošce oleje lehce osmažím jemně nastrouhanou mrkev (zjemní chuť a dodá polévce krásnou barvu), zasypu moukou, nechám trochu osmažit (ne moc), zaliju vývarem z květáku, přidám kostku zeleninového bujónu, provařím. přidám posekaný květák. Vejce ani mléko nedávám. Jestli Vám, Lenko, nechutná s mlékem, zkuste to klidně bez něj.

    • Lenka Syslová
      Lenka Syslová | 7. 10. 2007 12:51

      Polévka není špatná, ale zdá se mi tam dost toho mléka a smetany... pak je to samé mléko a smetana... Nevim.

    • Eva Kolmanová
      Eva Kolmanová | 3. 8. 2007 13:36

      Polívka je opravdu výborná . Já jsem do ní ještě přidala Podravku, masový vývar vyměnila za zeleninový a aby byla polívka trochu barevná tak jsem do ná přidala mraženou zeleninu do polévky.

    • Ida Juřicová
      Ida Juřicová | 31. 10. 2006 12:08

      Velmi chutna polevka. Davam za 1!

    • Aninka
      Aninka | 24. 10. 2006 19:11

      Vynikající polévka.

    • Marta Hajkova
      Marta Hajkova | 29. 8. 2005 08:57

      presne tak to delam i ja kdyz chystam mozecek skoda vody z kvetaku!

    • Anonym
      Anonym | 19. 4. 2005 15:43

      ja ji delam jako vedlejsi produkt k kv. mozecku nebo obalovanemu kvetaku: proste uvarim kvetak a vodu nevyleju. V hrnci na masle ozmazim krupici, prileju vyvar z kvetaku, osolim, provarim, hodim trochu pokrajeneho kvetaku a rozklepnute vejce.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Květáková
    Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Květák Máslo Mléko Muškátový květ Polohrubá mouka Smetana Sůl Vepřový vývar Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tatarský biftek II.

    Tatarský biftek II.

    Česneková pomazánka z balkánského sýra

    Česneková pomazánka z balkánského sýra

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Trojbarevný koláč naší babičky

    Gyros po řecku s českým masem

    Gyros po řecku s českým masem

    Dort stracciatella s ricottou

    Dort stracciatella s ricottou

    Chléb

    Chléb

    Těstoviny zapečené s mozzarellou

    Těstoviny zapečené s mozzarellou

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

    Chléb pečený v kastrolu

    Chléb pečený v kastrolu

    Doporučujeme

    95 minut
    Hovězí sekaná Wellington

    Hovězí sekaná Wellington

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    32
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    31
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    29
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 20.1.2021

    Deník Aha! 20.1.2021

    Dáma.cz Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Dáma.cz Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Nový rok bez kocoviny? 5 tipů, jak pít víno, aby vám ráno nebylo zle

    Ženy.cz Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Evoluce dámských šatů: Který rok ovládly puntíky, vycpaná ramena nebo mini?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    Alexandr Vondra: Donald Trump to všechno podělal

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Jak levně a rychle vyčistit stříbro

    Další doporučené recepty:

    Květáková omeleta
    Květáková omeleta
    Květáková pizza
    Květáková pizza
    Květáková pizza
    Květáková pizza
    Květáková polévka
    Květáková polévka
    Květáková polévka + obalovaný květák
    Květáková polévka + obalovaný květák
    Květáková polévka II.
    Květáková polévka II.
    • Recepty.cz
    • Květáková polévka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí