Pěna s polevou z hořké čokolády

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pěna
    • 220
      g čokoláda - mléčná
    • 340
      g smetana ke šlehání ke šlehání
  • Poleva
    • 80
      g hořká čokoláda
    • 80
      g čokoláda - mléčná
    • 240
      ml smetana ke šlehání
    • hořká čokoláda hoblinky
    • jedlé květy na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokolády s polovinou smetany rozpouštějte ve vodní lázni, dokud nebude směs hladká. Nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany zapracujte gumovou stěrkou do čokolády. Pěnu nalijte do skleniček a nechte ji ještě hodinu v ledničce. Na polevu nasekejte obě čokolády najemno a vložte je do misky.

RADA: Jak na dokonalé tiramisu?

2
Smetanu přiveďte k varu a nalijte ji na čokoládu - až se úplně rozpustí, vše dobře promíchejte. Přilijte tmavý krém a skleničky ozdobte zbytkem šlehačky, hoblinkami hořké čokolády a lístky jedlých květin.

RADA: Rychlé dezerty do minut

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: