Čokoládová pěna s granátovým jablkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      ks vejce
    • smetana ke šlehání
    • 200
      g čokoláda
    • pomerančová kůra na ozdobu
    • 40
      g hnědý cukr
    • 1
      ks nektarinka
    • granátové jablko na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3 minutách metlou všlehejte žloutky.
2
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Po třetinách do něj zapracujte cukr a nakonec je vmiste do čokoládové hmoty.
3
Rozdělte do skleniček a nechte asi 2 hodiny chladit v ledničce. Aby na povrchu pěna neoschnula, skleničky zakryjte fólií.
4
Nektarinku rozkrájejte na měsíčky a z obou stran krátce opečte na másle. Pěnu ozdobte ovocem, semínky granátového jablka a pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: