Vepřová roláda se zeleninovou náplní

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 5
      lžíce máslo
    • 200
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Očistíme pórek s mrkví. Nakrájíme je na kolečka nebo na kostičky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Rozpustíme 2 lžíce másla, nasypeme na ně zeleninu a osmahneme ji. Přidáme kysané zelí a zahustíme strouhankou. Troubu rozpálíme na 180 °C. Maso opatrně nakrojíme na velký plát. Potřeme nádivkou, zarolujeme a ovážeme nití. Roládu opečeme na oleji, přidáme zbývající máslo a pečeme zhruba 90 minut. Pečeni průbežně podléváme vypečenou šťávou. Maso pokrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s brambory.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    23. 1. 2012 08:11

    Maso vepřové. Špetka soli, pepře a kmínu na kilo masa?