Čevabčiči

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka chilli papričky
    • 3
      stroužek česnek větší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce).
2
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
3
Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.
4
Příloha: vařené brambory, hranolky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jurko
    Jurko |

    2. 5. 2017 19:56

    Nechápu, proč do čevabčiči dáváte česnek, chili a dokonce majoránku a ještě vejce. Asi jste si to popletli s karbanátkem. Do čevabčiči patří pouze jemně mleté maso (50% hov a 50% vepř) sůl, paprika, pepř a jemně krájená cibule. Nic víc. A smaží se to na sádle !!! Podává se s bramborem (chlebem) politým výpekem s cibulí a hořčicí :-\

  • nvjt6
    nvjt6 |

    8. 4. 2017 11:44

    To nezní vůbec špatně. Vyzkouším :-)

  • Aneta
    Aneta |

    20. 4. 2016 16:05

    Píše se to čevabčiči :D vy sevapčiči ! :-!

  • Marie
    Marie |

    27. 2. 2016 17:17

    Musím taky reagovat na tohle rádoby (čevabčiči),píše se to čevapčiči.Je tam tolik ingrediencí,které tam nepatří,tohle je jen karboš!Původně je čevapčiči bosenskou specialitou,patří tam hovězí a skopové,ale u nás se dává spíš vepřové.Přidá se tam jen jemně krájená cibule,pepř ,sůl a trochu minerálky.Šišky jsem dělala na pánvi a drží pěkně tvar(nerozpadávají se).V Makedonii se přidává do směsi mouka,vejce,smažená cibulka i česnek. :-)

  • Dashulka
    Dashulka |

    16. 1. 2016 10:23

    Tady teda houska není, ale ingrediencí navíc mraky. Tohle je spíš karboš a ještě k tomu to b v názvu už je na facku.

  • anevanu
    anevanu |

    27. 11. 2015 07:26

    bylo výborné beze změn,přílohu jsme měli brambory s petrželkou.

  • anevanu
    anevanu |

    27. 11. 2015 07:26

    bylo výborné beze změn,přílohu jsme měli brambory s petrželkou.

  • Lucie
    Lucie |

    13. 1. 2015 14:17

    U nás je zvykem, přidat na pánev po čevabčiči trochu oleje, osmažit na něm na proužky nakrájenou cibuli -čím víc, tím lépe, poté přidat hořčici, trochu orestovat, osolit, opepřit a pak s čevabčiči promíchat, ideálně dát ještě na chvíli zapéct do trouby, dle potřeby přidat vodu. Podáváme s vařeným bramborem. Z cibule a hořčice je bezva majda, všichni u nás to milují. Když někdo od nás dostane v restauraci čevabčiči se syrovou cibulí a kydancem hořčice, bývá obvykle zklamán...

  • martin
    martin |

    2. 10. 2014 11:49

    majoraan ee saturejka ano

  • Jana
    Jana |

    27. 4. 2014 13:08

    ´Do čevabčiči zásadně, ne majoránku já ji nedávám ani do karbanátků to změní chut

  • Manda
    Manda |

    28. 11. 2012 11:40

    Zmenil bych nazev z Cevapcici na Ceskej Karbanatek !! Tohle Cevapcici opravdu nejsou.

  • LenkaKury
    LenkaKury |

    11. 10. 2012 14:33

    Výborné, u nás nejraději s kaší a nebo s brambory a hořčicí a tatarkou

  • 1982Petula
    1982Petula |

    31. 8. 2012 09:15

    Moc nám chutnalo, recept je výborný! Dávám 1!

  • Soňa
    Soňa |

    25. 6. 2012 15:09

    Maso se po upečení v troubě i usmažení na oleji uvnitř jakoby drolí - čím to může být? Děkuji za rady ;-)

  • Prcani.eu
    Prcani.eu |

    18. 4. 2012 20:30

    Srbské jídlo, jen nechápu k čemu vejce to patří do buchet kupte si kvalitné mletý

  • Hanka
    Hanka |

    4. 1. 2012 10:50

    Doporučuji nesmažit, jen do trouby a na pečící papír, neztrácíte chuťa a masíčko je krásně šťavnaté. ;-)

  • terezka
    terezka |

    1. 12. 2011 22:45

    jo a take to pecu v troube podlite vodou, a je to vynikajici ! Tucny veprovy bych rozhodne nesmaziila na panvi :-)

  • terezka
    terezka |

    1. 12. 2011 22:41

    Ja tedy nevim, jsem zastance tradicnich receptu, co je treba italsky, ma byt italsky a zadna lucina, nicemene cevabcici, podle tohoto receptu je bozi, a vim, ze udelat z mleteho hoveziho masa karbanatky na grilu bez vejce jen s korenim, cibuli a s vodou je luxusn zalezitosti, nicmene, z ceskeho mleteho mixu, jsou tyto cevabcici skvele. Odpustim od nazvu cevabcici, rikejtme tomu jak chceme, ale nam to chutna :-) A o to jde ne ? :-)

  • sheeana
    sheeana |

    18. 10. 2011 13:39

    my čevabčiči taky děláme na bálkánský způsob, poprvé jsme se s tím setkali tam, tak to děláme podle jejich receptu, naše karbanátky jsou něco jiného.

  • Monika
    Monika |

    8. 10. 2011 13:14

    Právě jsme dojedli a bylo to super. Jen jsem je místo na pánvi pekla v troubě na plechu s trochou vody. :-)

  • balkan
    balkan |

    21. 9. 2011 17:40

    taky ma pravdu zadne vejce strouhanka podobne hovadiny do toho nepatri

  • balkan
    balkan |

    21. 9. 2011 17:39

    prosim vas podle tradicnich receptu balkanskych se dela bez majoranky jenom mlete maso ktere by melo byt kvalitni a cesnek cibule nic vic

  • otto
    otto |

    17. 4. 2011 11:37

    do českého čevap-číči se může dát i oregáno místo majoránky...mńam... :-P

  • tána
    tána |

    13. 2. 2011 11:17

    moc dobré všem to moc chutnalo <:-) <:-)

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 2. 2011 17:25

    Před lety přijela na návštěvu neteř s kamarádem z Balkánu a ten jen vrtěl hlavou nad přísadami v čevabčiči.Majoránku,vejce nebo strouhanku vůbec prý nedávají,šišky vyválí na pomoučněném stole(hladká mouka)a smaží pouze na sádle.Když ochutnal naše karbanátky,tak šlo čevabčiči stranou :-D :-D :-D .

  • Simča S.
    Simča S. |

    7. 2. 2011 14:39

    Jo,jo, to je osvědčená klasilka.....

  • Bea
    Bea |

    28. 1. 2011 13:57

    dnes jsme je dělaly a byli moc dobré. :-)

  • dsimca
    dsimca |

    19. 1. 2011 23:23

    Recept doporučuji. Akorát mi nedalo osmažit je tak, abych je nechala uprostřed načervenalé. Takže jsem je osmažila tak až se prostě celé zbarvily do zlatova:-) Ale byly výborné! Já i má drahá polovička jsme si pochutnali:-)

  • Jezevec
    Jezevec |

    28. 10. 2010 14:44

    Velká dobrota.

  • Marcela Zdešková
    Marcela Zdešková |

    26. 9. 2010 17:31

    Moc dobré :-) Dnes jsem prvně zkusila se sladkou paprikou a chuťově moc dobré. Jen jsem vynechala chilli papričky, protože to jedla i malá dcera.

  • Michaela Kuncová
    Michaela Kuncová |

    6. 3. 2010 14:16

    Výborné, dnes jsme dělali podruhé. Dávám za 1

  • Ludmila Tupa
    Ludmila Tupa |

    17. 1. 2010 08:03

    Dnes jsem delala karbenatky z jehneciho mleteho masa do ktereho jsem misto mleka nebo vody pridala jogurt a koreni Garam massala opravdu stavnata lahudka

  • Andrea Nováková
    Andrea Nováková |

    16. 1. 2010 23:04

    Rozhodne mi tam chybi horcice.

  • Monika Krausova
    Monika Krausova |

    4. 3. 2009 03:29

    dnes budu zkouset.. pote napisu :) jak manzelovi chutnalo, tak drzte pesti!

  • Pavlína Barvířová
    Pavlína Barvířová |

    1. 2. 2009 13:57

    moc dobré.já i přítel jsme si velmi pochutnali.toto jídlo nemá chybu.děkuji za recept..Vojta a PÁJA

  • Olga .
    Olga . |

    11. 11. 2008 14:20

    Pokud chcete i další recepty, mrkněte na nejstarší komentáře. Na smích zadělala Klaudia 21.3.2007 a pár nás na to skočilo :-) A kdo si myslí, že karbanátek, nebo sekaná vytvarovaná do válečků se jmenuje jako toto jídlo, ať oznámkuje JEDNIČKOU! To by bylo, aby se nedostalo do TOP 10 :o)))

  • Blanka Vokounová
    Blanka Vokounová |

    11. 11. 2008 12:27

    Recept výborný. Bylo to mé první čevabčiči a vše dopadlo výborně. Česnekem ani cibulí jsem nešetřila. Zaprášila jsem trochu solamylem a obalila ve strouhance. Podávala jsem s kaší a dijonskou hořčicí. Mňaaam. Ještě jednou díky.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    1. 3. 2008 19:08

    Zdenko,nemohla byste přidat recept na čočkové karbanátky do nových receptů?Myslím,že by nás to uvítalo víc a pro vás to bude jednodušší.Děkuji

  • Zdenka Slámová
    Zdenka Slámová |

    29. 2. 2008 15:15

    Čubrica je směs koření, v němž převažuje saturejka (ne majoránka). Je vhodná nejen do masových karbanátků, ale skvělou chuť dodá i karbanátkům čočkovým (pokud máte někdo zájem o recept na výborné čočkové karbanátky, napište mi na zdenka.slamova@googlemail.com, propracovala jsem ho téměř k dokonalosti, nepoznáte, že to není maso :-))) Čubrica je vhodná i do salátů, zkuste například posypat čubricou obyčejné rajče nebo okurky, které bývají součástí příloh :-)

  • Radka Svěrková
    Radka Svěrková |

    19. 2. 2008 19:42

    Taky je dělám bez česneku a bez majoránky a je to taky moc dobrý :-) příště to zkusím ale zkusím s česnekem.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 1. 2008 20:59

    Já si maso prosolím, promíchám, přidávám trochu studené vody a koření (česnek, kmín, pepř a čubricu - to je něco, jako majoránka pěstovaná v Bulharsku) a nechám uležet - min. hodinu, ale nejlepší je více - třeba přes noc. Čevapčeta dělám na grilu, pánvi nebo racklette, vždy zmizí jako vítr...

  • Katka
    Katka |

    27. 1. 2008 12:18

    Opravdu dobrý, konečně vím co patří do čevebčiči...paprika a chili. Díky

  • pepa
    pepa |

    15. 12. 2007 08:30

    Dělával jsem je bez česneku ale takto je mnohem lepší,super.

  • Petr
    Petr |

    18. 11. 2007 14:22

    Vynikající, zkusil jsem vložit malý hranolek tvrdého sýra a bylo to výborné. Děkuji. Máte u mě 1. :o)

  • Máca
    Máca |

    15. 11. 2007 17:55

    Opravdu dobrota....:-)

  • lena
    lena |

    24. 9. 2007 20:38

    jako skvelou prilohu vidim cervenou repu a vratim se do mladych detskych let.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 9. 2007 18:43

    jedine s bramborovou kasi a okurkovym salatem

  • bara
    bara |

    19. 8. 2007 09:39

    Vyborne, delala jsem vcera k obedu a bramborem mastenym a salatem, jen z mleteho hoveziho, presne podle receptu, bez strouhanky a solamylu a bylo to vyboorne, az se nam delali boule za usima! Jednoduche, rychle a s velkou pochvalou! Hodnotim za 1.

  • Lenka
    Lenka |

    20. 6. 2007 21:56

    Ja sem to uz skousela a bylo to moc dobry dekuji

  • Máří
    Máří |

    15. 6. 2007 12:04

    Olivko, nenechte se zmást tím, co nabízejí supermarkety. Čevapčiči se klasicky dělají z hovězího masa, ovšem fantazii se meze nekladou :-)

  • Tereza -
    Tereza - |

    15. 6. 2007 11:23

    Vepřové=bravčové . Máte Hanka pravdu:)))

  • KatkaR
    KatkaR |

    15. 6. 2007 10:57

    já jsem slyšela, že čevapčiči se dělá pouze z mletého hovězího

  • Hanka s
    Hanka s |

    8. 5. 2007 10:17

    já mysle Klaudie že vepřové a bravčové je jedno a totéž?

  • Olivka
    Olivka |

    1. 5. 2007 11:16

    Mleté maso v Čechách znamená vždy míchané mleté maso, tedy půl vepřového a půl hovězího. Myslím, že kdyby bylo třeba jen mleté hovězí nebo jen mleté vepřové, autor by to napsal.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    25. 4. 2007 17:40

    Jednoduche, rychle, vyborne a hned pryc. Davam 1 a na pozadani rodinky bezim delat znovu.

  • Klaudia
    Klaudia |

    21. 3. 2007 03:24

    Dakujem za velmi dobry recept.Ja som pouzila plovicu bravcoveho a polovicu veproveho a bolo to velmi dobre.Este raz dik.

  • danek
    danek |

    13. 3. 2007 11:01

    mě tam chybí docela zásadní údaj. jaké mleté maso? znám recepty jen z vepřového, ze směsi vepřového a hovězího a i pouze z hovězího a tady kde žiju - mimo čr - se dělá sposta věcí dokonce z mletého krůtího nebo skopového.

  • danča
    danča |

    13. 2. 2007 18:44

    m. dávám vám 1

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2007 23:21

    No pokud bych mohla snad poradit něco, co dosud nebylo řečeno, zkuste do toho masa pomlít ještě kousek šťavnaté papriky, po malém kousku celeru a petržele.

  • Jája
    Jája |

    7. 2. 2007 19:24

    Tohle je tedy opravdu mňamka! Vyzkoušela jsem už minimálně tři různé recepty na čevaBčiči a teď jsem konečně našla ty pravé! Dávám za 1*

  • tina
    tina |

    22. 1. 2007 17:46

    holky ahojte,ty čebabčita nemisíte obalovat ve strouhance,já je peču v troubě...bašta

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    4. 1. 2007 08:54

    Agáto, zkuste osmažit jeden váleček na zkoušku a pak uvidíte, zda tu strouhanku je třeba přidat, či ne. Já dávám do mletého místo strouhanky solamyl (bramborový škrob).

  • kucharka agata
    kucharka agata |

    3. 1. 2007 20:29

    No...varim toto cevabpici a neviem jak toto s tou struhanko, ci dat ci ne..som pisala aj Blanke V aby mi poradila ze ako sa jej to podarilo ale ona nic..tak ja fekt co teraz robit, neviem si dat rady...pomozteVasa kucharka Agata zo SJ

  • Anonym
    Anonym |

    19. 7. 2006 14:35

    Opravdu výborné. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky abychom docílili požadované tuhosti směsi.

  • Blanka Vaverková
    Blanka Vaverková |

    3. 5. 2006 09:28

    A nerozpadá se to,když tam není strouhanka?

  • Pepino
    Pepino |

    31. 3. 2006 13:31

    Bylo to výborné.K té češtině.Moje dcera by vám řekla,že na netu se to tak nebere.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2006 21:14

    je to dobré a vy se tady dohadujete jak se to píše

  • Venca Mach
    Venca Mach |

    17. 2. 2006 10:08

    Tak já to jdu zkusit. Poslední můj pokus o vaření málem skončil srazem na oddělení ARO -))))

  • Linda
    Linda |

    7. 2. 2006 17:44

    pravě tento recept vařím a krásně to voní, dala jsem tam 4 stroužky česneku a jako na dochuceni cilli omacku pikantni (v Globusu stojí asi 13 Kč je výborná)

  • Pavlína K.
    Pavlína K. |

    4. 9. 2005 13:44

    Všem moc chutnalo, doporučuji!A myslím, že jim bylo úplně jedno, jestli jedí čevabčiči nebo čevapčiči... :-)Navíc noticka o "čistonosoplenizování" tedy purismu je v tomto případě naprosto nemístná.

  • Lenka
    Lenka |

    31. 7. 2005 09:08

    Zkoušela jsem tenhle recept a je to moc dobrý, akorát jsem tam dala místo 1 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky sladké a 1/2 lžičky pálivé papriky.

  • Lucie
    Lucie |

    2. 5. 2005 15:39

    Moc dobré, jednoduché, finančně nenáročné jídlo. Rychle uvařené, bez větších problémů. K tomu brambory s rozmarýnem a chlapi protestovat nebudou...

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2005 06:59

    Může radeji, místo toho dohadování, napsat jak mu recept chutnal? Děkuji Katka.

  • Danouš
    Danouš |

    18. 3. 2005 14:04

    Vytříbená mateřština se strhujícím závěrem, tak proč bez diakritiky (if available...)????

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    28. 2. 2005 17:09

    omg

  • v1kt0r
    v1kt0r |

    28. 2. 2005 14:35

    ...ale jelikoz to neni ceske slovo, k cemu je dobre je cistonosoplenizovat?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 2. 2005 19:46

    Dle pravidel českého pravopisu jsou povoleny oba výrazy, jak čevabčiči tak i čevapčiči.

  • v1kt0r
    v1kt0r |

    22. 2. 2005 20:54

    Jen maly rypanec... Uz ve skolni jidelne mne drazdilo, kdyz se cevapcici psalo s "b". Chorvati potvrdi...:-) I kdyz pravda, cevaPcici zase nikdo nenajde, coz?