Burger s fat cat omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks houskové bulky
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 4
      plátek sýr čedar
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 2
      ks cibule bílá
    • hladká mouka
    • olej na smažení
    • salát čerstvý
    • 2
      ks rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka fat cat
    • 1
      ks cibule
    • olej na smažení
    • 300
      g rajčata
    • 50
      g švestková povidla
    • 10
      g barbeque omáčka
    • 10
      g ostrá paprička habanero
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks limetka
    • 1
      lžička med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou cibuli orestujte na oleji dorůžova, přidejte povidla, zbytek surovin a povařte, rozmixujte dohladka a nechte vychladit. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, obalte ji zlehka v hladké mouce se solí a osmahněte dozlatova na oleji, osušte. Gril rozehřejte na 180 °C. Maso osolte a opepřete, grilujte z každé strany 4 minuty (medium). Bulky podélně rozřízněte a rozpečte na grilu, stejně tak ogrilujte i slaninu. Potřete oba řezy bulky omáčkou, na spodní část dejte maso, poté plátek čedaru, slaninu, plátky rajčete a osmahnutou cibulku. Navrh dejte salát a přiklopte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.