Cheesecake s jahodami, bílou čokoládou a mákem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 180
      g sušenky kakaové
    • 50
      g máslo
  • Bílý krém
    • 250
      g bílá čokoláda kvalitní
    • 700
      g krémový sýr
    • 100
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce velká
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 3
      lžíce mák - 4
  • Jahodový krém
    • 200
      g jahody
    • 3
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem, bok vyložte pruhem pečicího papíru. Dno formy obalte pevným alobalem. Sušenky rozmixujte, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a rozmixujte drobenku. Vyložte dno formy, upěchujte korpus a uložte do ledničky.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Krémový sýr a cukr dejte do mísy robotu a protínací metlou umíchejte krém. Pomalu a za stálého míchání přidejte rozpuštěnou čokoládu, pak jedno po druhém vejce, poté zakysanou smetanu a mák. Krém by se neměl šlehat, ale ingredience musí být dobře promíchané.
3
Jahody pokrájejte, smíchejte s cukrem a rozmixujte. Do formy nalijte vrstvu krému, přidejte 5–6 lžic jahod a špejlí lehce promíchejte. Dolijte zbytek krému a lžičkou nakapejte na povrch jahodový krém, špejlí nebo párátkem nakreslete obrazce.

RADA: Jak na čokoládovou polevu

4
Formu dejte do pekáče, nalijte do něj asi 1 cm vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C, asi 50 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: