Burger à la dvouručák

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžička tymián
    • 500
      g hovězí maso krk
    • 5
      ks sušená rajčata naložená v oleji
    • 6
      lžíce majonéza
    • 4
      ks houskové bulky hamburgerové
    • 1
      ks rajče větší
    • 4
      plátek sýr čedar
    • 1
      ks hlávkový salát
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte na kolečka, smíchejte s olivovým olejem, vinným octem a tymiánem, osolte a opepřete. Nechte alespoň hodinu marinovat, klidně i déle.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Maso umelte, dobře promíchejte, opepřete, osolte, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout.
3
Sušená rajčata rozmixujte a promíchejte s majonézou. Housky rozkrojte a na řezných stranách opečte. Rajče nakrájejte na plátky.

RADA: Jak připravit majonézu bez vajec

4
Maso dejte na rozpálený gril nebo pánev, opečte nejprve 4–5 minut z jedné strany, pak asi 2 minuty z druhé. Na každý burger dejte plátek sýra, přiklopte a ještě asi 1–2 minuty dopečte. Nechte pár minut odpočinout.
5
Sestavte burgery: opečenou housku potřete majonézou, přidejte maso se sýrem, plátky rajčete, kolečka marinované cibule, listy salátu a přiklopte druhou půlkou housky.

RADA: Zkuste sekanou 5x jinak

6
TIP: Marinovaná cibule je jednoduchý trik s velkým efektem. Naložením v oleji a octu zmizí palčivost cibule, ale zůstane šťavnatost a aroma. Dopřejte jí v láku odpočinek alespoň hodinu, klidně si ji ale připravte den předem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: