Burger bez housky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso krk
    • 1
      ks červené zelí hlávka
    • 4
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 4
      ks hlávkový salát
    • 2
      ks rajče větší
    • 1
      hrst petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso umelte, dobře promíchejte, osolte, opepřete, vytvarujte burgery a nechte je odpočinout.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Osolte, přidejte 2 lžíce olivového oleje, promíchejte a dobře promačkejte, zelenina zkřehne. 3. Slaninu naskládejte na plech a dejte opéct do trouby nebo na gril. Na rozpálené pánvi nebo grilu opečte maso, nejprve 4–5 minut z jedné strany, pak 3–4 minuty z druhé. Nechte pár minut odpočinout. 4. Z každé hlávky salátu odkrojte dvě kompaktní části, na řezné straně je trochu vydlabejte nebo odeberte pár listů. Sestavte burger: salátovou „misku“ naplňte krouhaným zelím s mrkví, přidejte maso, slaninu, plátky rajčat, několik snítek hladkolisté petržele a přiklopte druhou částí salátu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domází pizzu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: