Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g vepřové maso
    • 200
      g hovězí maso
    • 1,2
      vinný ocet
    • 1
      kg cibule
    • 1
      dl koňak
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Podle chuti
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Po obou stranách ogrilujeme.
2
Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa. Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo.
3
Z masy vypracujeme rukama těsto, které tvarujeme do tvaru hamburgrů.
4
Na karamelizovanou ozdobu pokrájíme cibuli na menší kostky a pozvolna ji restujeme na másle spolu s tymiánem. Zastříkneme vinným octem a necháme vydusit doměkka.
5
V polovině dušení přidáme cukr, aby mírně zkaramelizoval. Přidáme také koňak a dochutíme solí a pepřem.
6
Do přepůlených housek dáme kečup, zeleninovou oblohu podle chuti a hamburger s čepicí karamelizované cibule.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.