Bochánek, který se vždy povede

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 350
      g hrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 0,3
      l mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g rozinky
    • 60
      g mandle
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr a 1 lžíce hladké mouky do kvásku
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný
    • vejce na potření a mandle na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a droždí. Necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, vanilkový cukr, rozdrobené máslo, strouhaný muškátový oříšek a vykynutým kváskem, žloutky a zbylým mlékem zaděláme hustší hladké těsto. Dobře propracujeme, nesmí se chytat ani vařečky ani mísy. Dobře se zpracovává v robotu nebo hnětači (tam také zpracováváme tak dlouho, až se nelepí). Kdyby se lepilo, přidáme ještě trošku mouky.
2
Do zpracovaného těsta přidáme omyté rozinky a sekané mandle, zapracujeme a dáme na teplé místo asi 1 hodinu kynout. Z vykynutého těsta vypracujeme dva menší bochánky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo vytřený tukem. Necháme ještě asi 30 minut kynout. Pak celé bochánky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypeme sekanými loupanými mandlemi.
3
Do středu bochánků nastříhneme nůžkami nebo nožem křížek a pečeme v předehřáté troubě ! asi 3/4 hodiny až 1 hodinu. Nejprve zapečeme při 200 °C, potom snížíme teplotu na 160-170 °C a dopečeme. Zda jsou pečené zkoušíme špejlí, když se nelepí těsto na špejli jsou propečené. Hotové necháme na plechu vychladnout a potom pocukrujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    21. 4. 2017 20:32

    Pekla jsem již dvakrát, nyní mám v troubě potřetí. Myslím, že je to dobrý recept. Vylepšila jsem ho přidáním nasekaných sušených meruněk - vypadá to hezky barevně a meruňky jsou v těstu příjemně sladké. A při zadělávání těsta doporučuji používat fintu mojí maminky - zadělat veškeré ingredience jen přibližně s polovinou mouky - propracovat a pak teprve přidávat zbylou mouku. Těsto pak lépe kyne, protože je lépe propracované.

  • Klárka :)
    Klárka :) |

    21. 1. 2016 07:14

    Dobrý den, já nepeču, tak se chci zeptat jak je v popisku ta 1.mouka a hned po ní 2., tak která je hladká a která je hrubá ? :-) děkuji !!!! :)

  • Véna
    Véna |

    4. 9. 2013 13:08

    NEPOVEDL SE

  • werča
    werča |

    31. 3. 2013 20:10

    povedl se a je výbornej díky moc ;-)

  • Lilian
    Lilian |

    30. 3. 2013 15:44

    Dobrý den, těsto jsem udělala dle receptu v robotu - bylo krásné, nelepilo, drželo pohromadě, tak, jak má vypadat. Ale NEVYKYNULO :-( nevím proč. Dala jsem ho do mísy, poprášila malinko hl. moukou, přikryla a dala na teplé a jen trošku se zvedlo. Pamatuji si, že u tchýně vyběhlo těsto až nad okraj mísy. Nevíte, co je špatně, jaká by mohla být příčina? Navíc když jsem ho dávala na plech, tak už samotné těsto bylo popraskané a nešlo mi z něj udělat hladký bochánek. Děkuji za jakoukoliv radu :-)

  • Petra
    Petra |

    6. 4. 2012 12:04

    Droždí je v receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    31. 10. 2011 16:08

    Vidíte, to ani nevím (recepty.cz mám na starosti krátce). Ale i tak je to chyba importu, ať už se chyby řešily jakoukoliv cestou.

  • Ladia
    Ladia |

    31. 10. 2011 15:47

    Upřímně řečeno tomu moc nerozumím, při přechodu na novou verzi nám bylo sděleno, že chyby, které se nacházejí v receptech a jejich zařazení vznikly tím, že každý recept byl ručně přepisován brigádníky a ti svoji práci nezvládli... teď už to zase neplatí? :-D

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    31. 10. 2011 15:24

    Web se při změně provozovatele neopisuje. Chyba zřejmě vznikla při importu dat ze staré verze. Opraveno, díky.

  • AnkA
    AnkA |

    31. 10. 2011 14:46

    pOZOR V RECEPTU CHYBÍ DROŽDÍ ASI PŘI OPISOVÁNÍ PŘI ZMĚNĚ PROVOZOVATELŮ WEBU DALŠÍ Z MNOHA CHYB :-(

  • Denisa
    Denisa |

    24. 10. 2011 18:11

    Opravdu lepší bochánek jsem nejedla.Děkuju moc za recept. ;-)

  • MartikK
    MartikK |

    23. 4. 2011 19:29

    Ještě jsem chtěla upozornit administrátory, že v receptu vypadlo v ingrediencích droždí. Já dávám 1 kostku.

  • MartikK
    MartikK |

    23. 4. 2011 19:28

    Tak jsem bochánky dělala i letos a opět byly vynikající. Aby nepraskly, nechala jsem je kynout mnohem delší dobu, než je uvedeno v receptu (v míse cca 3 hodiny a na plechu další 2 hodiny), a byly krásné bez jediné prasklinky.

  • fina1
    fina1 |

    12. 4. 2011 20:35

    Zkusím na velikonoce už ted se těším

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    8. 4. 2010 14:10

    Pekla jsem v sobotu porpvé bochánky a musím říct, že se povedly až na jednu věc, a to že nám doma bouchla trouba, tudíž jsem je musela dopékat horkým vzduchem a bochánky byly krásně propečené. Dávam za 1 s *

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    6. 10. 2009 07:43

    Z těsta jsem dělala karásky(copy).Jsou výborné,vláčné, a s těstem se krásně pracovalo.Dávám velkou jedničku.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    11. 6. 2009 13:12

    Jiný nepeču,díky za recept,dávám 1.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    13. 4. 2009 11:37

    Bochánek je trochu hutnější, ale chuťově moc dobrý. Udělala jsem jeden malý z polovičního množství surovin, dala více cukru i rozinek a místo mandlí vlašské ořechy. Při pečení nepraskl a vypadá krásně.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    11. 4. 2009 22:14

    Kynuté těsto obyčejně praskne, když je málo nakynuté a ještě kyne v troubě. Po vytvoření bochánků se doporučuje nechat kynout na plechu polovinu doby, po kterou kynulo těsto v míse.

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    11. 4. 2009 20:18

    Chuťově dobrý,ale oba mi praskli.Nevím de jsem udělala chybu!!!!!!Dávám 1

  • Jiřina Schmidtová
    Jiřina Schmidtová |

    9. 4. 2009 18:52

    Je fakt vynikající. Pekla jsem ho už loni, ale moc mi nevykynul, byl takový tužší, i když chuťově výborný. Nevzdala jsem se a letos ho zkusila znovu a tentokrát se musím pochválit.

  • Hana Ď
    Hana Ď |

    3. 4. 2009 17:37

    Myslíte že bude bochánkům vadit, pokud jich udělám více menších? nebudou tvrdší nebo tak něco?

  • Herma
    Herma |

    24. 3. 2008 19:13

    mám jedinou připomínku - prostě jednička s několika hvězdičkami

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    23. 3. 2008 18:13

    Tedy musím Vám říct, že něco tak dobrýho jsem dlouho neupekla. Vyfásla jsem velkou pochvalu od celé rodiny a podle mého manžela jsem fantastická:))) Díky za skvělý recept. P.S. Dala jsem tam 20 dkg cukru.

  • Jarmila Truclová
    Jarmila Truclová |

    23. 3. 2008 10:12

    Hledaám recept na mazanec a podle komentářů mi nezbývá nic jiného než zkusit tento:). Doufám, že se taky povede - dám vědět večer:).

  • Martina Tesařová
    Martina Tesařová |

    21. 3. 2008 22:23

    Je fakt super dělám spoustu mazancu ale tento je naprosto dokonalý.Mým dvojčátkům náramně chutnají.

  • Pávková
    Pávková |

    21. 3. 2008 18:53

    krásně se mi udělal a nepraskl, což je úspěch, místo rozinek jsem dala sušené meruňky a bylo to prima

  • Pavla Mocová
    Pavla Mocová |

    21. 3. 2008 16:45

    Je to vynikající recept,moc chutný,taky mi praskl,dodržela jsem dobu pečení i kynutí,tak nevím,ale dávám 1 s hvězdičkou

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    21. 3. 2008 14:45

    Zkusím bochánek zadělat v domácí pekárně,už se mi vícekrát osvědčilo zadělat v pekárně těsto i podle receptu na něco "nepekárenského".

  • Markéta
    Markéta |

    10. 4. 2007 10:13

    Děkuji za recept, vyzkoušela jsem jich už několik, ale tenhle vede. Manžel ho snídá i večeří - tedy 1x snídal a 1x večeřel, na druhý den mu nic nezbylo. Druhý bochánek jsem uchránila dětem - přesto loudil. Dávám za 1.

  • XY
    XY |

    9. 4. 2007 20:18

    Z těsta jsem upekla velikonoční věnec, posypala mandlemi a hrubým třtinovým hnědým cukrem a byl fantastický

  • Barbora Zouchová
    Barbora Zouchová |

    8. 4. 2007 11:41

    Včera jsem upekla a je úplně skvělý, akorát na můj vkus málo sladký.-)))Ale to se dá napravit, já dávám 1

  • Jitka
    Jitka |

    7. 4. 2007 13:46

    právě jsem mazance dopekla! Jsou skutečně výborný!!! Vyzkoušela jsem už několik receptů, ale tenhle je nejlepší. A jsou opravdu krásný a jsou skoro pryč!!! :-o Takže děkuju za recept - musím je jít chránit vlastním tělem! Dávám za 1*

  • Mr. Jakub sobotka
    Mr. Jakub sobotka |

    7. 4. 2007 13:39

    Opravdu perfektní recept, letošní Velikonoce se díky němu vydařily :))) zkuste třeba ještě před pečením postrouhat mazanec hořkou čokoládou (a nemusíte šetřit)... vypadá to pak docela hezky :)

  • zdenja
    zdenja |

    6. 4. 2007 16:19

    zkusila jsem ho včera večer jako svoje první kynuté těsto a povedl se, byl zcela upečený za 40min. sice mi oba bochánky praskly, ale to neva, nic to nemění na dobré chuti :o) jen se bojím, aby moc rychle neztvrdly...ale to zjistím až zítra

  • UNET
    UNET |

    4. 4. 2007 23:29

    POVEDL SE I MĚ A TO JE SNAD NAPROSTÝ ZÁZRAK PROTOŽE JSEM NA PEČENÍ DOST LEVÁ

  • Kája
    Kája |

    23. 3. 2007 15:32

    udělala jsem si generá,ku na velikonoce a dopadla na výbornou!!!

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 15:08

    Pro Radku: v USA nahradi hrubou mouku mouka WONDRA.

  • Jiřina
    Jiřina |

    19. 3. 2007 17:44

    Zkusím letos tento mazanec. Sice jsem se zaekla, že už je péct nebudu, protože pokaždé jsem je měla zvenku téměř spálené a vevnitř nedopečené - a to jsem je přikrývala během pečení alobalem.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    14. 3. 2007 20:02

    výborný, dělám již kolikáté Velikonoce a i během roku, doporučuji všem

  • štěpánka
    štěpánka |

    6. 3. 2007 09:34

    lepší je bochánek pomazat jenom bílkem, žloutek moc ztmavne, nebo můžeme pomazat rozpouštěným máslem s rumem, to je také dobrá varianty

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    1. 3. 2007 12:53

    Lolko, právě jdu psát komentář k receptu Mazanec. Dělala jsem těsto v pekárně a tohle by šlo taky, záleží jak máte velkou pekárnu-krásně to vní kyne,ale abyste neměla hrnečku vař-jako aby vám to nepřeteklo

  • lolka
    lolka |

    1. 3. 2007 12:42

    Dobrý den - máte někdo zkušenosti se zaděláváním tohoto těsta v domácí pekárně?

  • Iva Štádlerová
    Iva Štádlerová |

    1. 3. 2007 11:10

    Myslím, že pouze mléko, ze kterého děláme kvásek, nesmí být z lednice. Já do kynutého těsta ohřeju celou dávku mléka tak, aby bylo vlažné (asi teplota lidského těla - zkusím prstem. Do mléka přidám lžičku cukru a rozdrobím droždí (klidně rovnou z lednice). Droždí vždycky "vzejde". V míse mám mouku, zbytek cukru. Přidám tam vejce (rovněž z lednice), přileju mléko s droždím, promíchám, potom přidám vlažný rozpuštěný tuk. Pak už to strčím manželovi a ten míchá, míchá, míchá a já kontroluju, jestli je těsto pořádně propracované. Nikdy se mi nestane, že by nevykynulo. U paní Radky byl asi opravdu problém v droždí.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    18. 2. 2007 13:41

    myslím si, že moukou ani droždím to nebude/pokud tedy droždí nebylo prošlé či špatně skladovatelné,taky nespí přijít přímo do styku z kapalinou.Doporučila bych mouku prosát přidat droždí a pak zbytek surovin POKOJOVÉ TEPLOTY!!nesmíte dát suroviny přímo z lednice tam možná byla taky chyba.zadělejte těsto a dejte do vyhřáté troby ale né moc tak na 50 stupňů...no a výsledek by se měl povést a pokud nééé tak to už ani já tedy nevim:o)))snad jsem trochu pomohla.Pěkný den....

  • Radka
    Radka |

    11. 2. 2007 23:30

    potrebuji poradit, bochanek mi vubec nevykynul, pouzila jsem susene drozdi, plus v USA nemame hrubou mouku, takze jsem dala jen hladkou.... cim mam hrubou mouku nahradit? nebo je vada v tom drozdi???

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2007 12:17

    Mazanec je výbornej, dělávám ho celkem často, ale měla jsem problém s droždím, několikrát za sebou se mi stalo, že kvásek nevyšel, začala jsem kupovat droždí sušený v prášku a nemůžu si ho vynachválit, vřele doporučuju. Droždí mám furt doma, takže když mě napadne něco péct mám z čeho a ještě nikdy se nestalo, že by těsto nevykynulo. Navíc odpadá čas výroby kvásku :o)

  • doktorka
    doktorka |

    27. 12. 2006 19:48

    Z tohoto receptu jsem dělala vánočku a byla super

  • Pavlinka Louny
    Pavlinka Louny |

    27. 12. 2006 09:10

    Opravdu vynikajici,kvasnic jsem dala tez 50g,zloutky 3,a mleka o kapilicku vice-300ml,vykynulo to tez za 3a pul hod.,po upeceni byl pekne nadychany a moooc dobry.Troubu jsem si rozehrala na 200 %,po vlozeni bochanku(vanocky) jsem to hned stahla na 150,a pekla kolem trictvrte hod.Jiny jiz delat nebudu-a to jsem vyzkousela test!Vynikajici recept.Dekuji za nej!!!

  • Jarmila Tachov
    Jarmila Tachov |

    18. 12. 2006 17:37

    Opravdu vynikajici.Pekne se zadelava,nemusi se pridavat tolik mouky,jen jsem je musela nechat kynout 3-4 hod.Kvasnic jsem dala 50g,a nemel chybu,je pekne nadychany a opravdu moc dobry.

  • Pavlinka
    Pavlinka |

    10. 11. 2006 12:00

    No moje babicka pekla jen z poloh.mouky a mela je bajecny.Tu cokoladu bych tam tez zkusila dat,kdyz si precitam ruzne komentare,tak jsem zjistila,ze tam nekdo zkusil dat i susene jahody.Tak zkuste a pak nas poucte.

  • Saša
    Saša |

    3. 11. 2006 18:51

    Mazanec se opravdu povedl. Jen mám jednu otázku a to zda by nebylo možné dát tovnou mouku polohrubou ??? Nemáte na to někdo názor nebo zkušenost? A taky mám jednu radu. Je dobré dát do těsna nadrobenou čokoládu Studentskou pečeť. Tam jsou všeliké dobrůtky a ty se tam určo šiknou.

  • IVANA SEDOVA
    IVANA SEDOVA |

    14. 9. 2006 23:07

    mnam mnam mnam...opravdu vynikající...manžel mlaskal,dala jsem dovnitř,s rozinkami,také opražené rozdrcené mandle,,,to bylo mlaskání...

  • IVANA SEDOVA
    IVANA SEDOVA |

    14. 9. 2006 12:00

    Děkuji...KONEČNĚ...povedli se mi krásné mazance...jsou tedy ještě v troubě,ale vypadají tak jak na obrázku...vždy jsem je měla takové divné,kropenate,tuhé.tyto jsou úplně parádní...už jen dopékám,,,pak napíšu,jak chutnali...jestli na mne zbyde...děkuji...jo a dávám samozřejmě 1 s tisíci *

  • Lucie Bernhartová
    Lucie Bernhartová |

    19. 8. 2006 23:36

    To XY: Sice nejsem pi. Venclova, ale snad poradim: dva roky jsem delala v pekarne a tak mohu rict, ze testo na vanocku i na velikonocni bochanek je naprosto stejne.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2006 20:32

    Komu se nepovedl tak to je přece jedno žádná tragedie, zkoušejte dál a ono tů půjde, výsledek je pak fakt dobrý

  • vojtaaa a pajoch
    vojtaaa a pajoch |

    2. 8. 2006 16:16

    Tak se ho zrovna chystame upect, ale hodlame do nej pridat jednu zakazanou ingredienci. Doufame ze se povede. Potom napiseme jak to dopadlo.

  • Alena
    Alena |

    31. 7. 2006 11:53

    Pekla jsem v sobotu, pochvala od manžela i dcery, povedlo se, díky za recept

  • Jaji
    Jaji |

    29. 7. 2006 23:40

    Mne se taky nepovedl:(

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    29. 7. 2006 19:41

    Ivano, tenhle mazanec peču také celoročně, teď jsem ho zrovna dělala v těch vedrech a jak chutnal

  • Ivana
    Ivana |

    19. 6. 2006 08:06

    Vynikající, vynikající, akorát babuška se divila, proč peču mazance v létě, ale jakmile ochutnala, přestala remcat. Dávám 1*****

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2006 22:33

    mě se nepovedl asi jsem opravdu velké dřevo

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    24. 5. 2006 18:37

    Opravdu jsme si pochutnali...je vláčný,prostě mňam....a poved se mi :-)

  • Anonym
    Anonym |

    19. 5. 2006 22:58

    Četla jsem na tento bochánek samou chválu tak jsem ho taky letos dělala. Ta chuť nebo spíše vůně po muškátovém oříšku byla krásná, při pečení zavoněl celý byt, byl vláčný a moc dobrý. Taky se mi na něm udělala menší trhlina, ale vůbec nám to nevadilo, protože i s ní byl pěkně lesklý a vypečený, ale hlavně dobrý. Já nemám ráda takové ty kupované mazance ty hodně nadýchané lehoučké, drobivé a to tenhle takový opravdu nebyl, těsto bylo spíš těžší, ale to byla právě ta pochoutka, je to takový ten klasický babičkovský recept, díky

  • XY
    XY |

    19. 5. 2006 22:45

    O Velikonocích jsem potěšila rodinku, že jsem konečně upekla bochánek, vždy jsem ho kupovala a to opravdu není to pravé. Tak nám zachutnal, že jsem ho pekla od Velikonoc už třikrát, je to naše oblíbené. Přidávám do těsta kandované ovoce nebo sušené ovoce, když nemám mandle nebo přidám i sekané ořechy, moc, moc nám chutná!! Výborně se dělá, chtěla bych se zeptat pí Vencové, jestli by z těsta nešla na Vánoce také udělat vánočka

  • helcajan
    helcajan |

    19. 5. 2006 13:18

    Paní Vencová, všechny Vaše recepty jsou prostě opravdu moc super,postupně je všechny zkouším, ale nevím co na to bude říkat za chvilku váha a cholesterol.Jinak znovu hodnotím 1,1,1,1.Chtěla bych Vás ještě moc poprosit, jestli nemáte nějaký recept na úpravu krevetek. Moc děkuji.

  • Jitka
    Jitka |

    25. 4. 2006 19:12

    Tak jsem upekla mazance podle tohoto receptu ještě jednou a to na velikonoce(předtím jsem pekla na zkoušku- viz. příspěvek z 27.3.) a použila jsem obyčejné droždí co se prodává na váhu a ne to v kostce( Noli) a těsto vykynulo dobře za necelou hodinu.Máte někdo podobnou zkušenost s tímto droždím nebo to byla náhoda?

  • Vlasta Vencová
    Vlasta Vencová |

    19. 4. 2006 17:26

    Jsem potěšena, že se vám podle mého receptu na bochánek dobře peklo a že chutnal, díky za pochvaly

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
    ŠIMEČKOVÁ Vladimíra |

    18. 4. 2006 22:37

    Bochánky jsem upekla, chuťově výborné, s těstem se výborně pracuje. Paní Vencové děkuji za skvělé recepty, velice ráda podle nich vařím a téměř vždy řadím mezi své oblíbené a hodnotím 1*.

  • Hana Teplárková
    Hana Teplárková |

    18. 4. 2006 18:13

    Také já chválím,pekla jsem poprvé v životě mazanec.Vždy nám pekla mamka,ale dnes jí pečení zmáhá, tak se do toho dávám já,tyhlety stránky jsou pro mne velikou pomocí.Na dotaz své mamky co do toho dáváš,tak odpověď zněla vše od oka.Tak se v tom potom vyznejte.

  • Jana M.
    Jana M. |

    18. 4. 2006 11:43

    Je to druhý velikonoční recept, který dnes chválím a odměněnou touto chválou je opět paní Vlasta Vencová. O bocháncích ( mazancích) jsme si dnes po ránu sdělovaly dojmu všechny kuchařinky, které bochánky pekly. Výsledkem byla samá chvála. Zkrátka kdo umí - ať radí. :-) Hezký den

  • Dana
    Dana |

    18. 4. 2006 06:41

    Také musím pochválit, povedlo se a chutnalo. Dokonce jsem dostala pochvalu i od člověka, který dělá u pekařské firmy a jak má mlsný jazyk.

  • Gabriela Glass
    Gabriela Glass |

    17. 4. 2006 15:50

    Uz skoro rok ziju s manzelem v USA a snazim se mu varit ceska jidla a vsem znamym pect ceske sladkosti.Nasla jsem tento recept a rozhodla se, ze ho vyzkousim. Bohuzel tu nemaji hrubou mouku, tak jsem musela improvizovat a pouzila jsem mouku na vyrobu testovin a ani cerstve drozdi. Misto rozinek susene brusinky. (rozinky tu jsou, ale tyhle brusinky chutnaji lepe a nejsou tak sladke). Misto vetsich bochanku, jsem udelala 8 malych (z 1,5 davky testa) a manzel stale chodil do kuchyne a ptal se, co to tak krasne voni. Dopadly skvele, vsechny jsem je rozdala a na pristi weekend uz mam 1. objednavku na dalsi. Dekuji.

  • Marie Cmíralová
    Marie Cmíralová |

    17. 4. 2006 14:09

    Bochánky jsem upekla a jen se po nich zaprášilo! Jsou super a moc děkuji za recept . Autorce paní Vencové posílám 1 s hvězdičkou! Zdraví Marie Cmíralová

  • Kajka
    Kajka |

    16. 4. 2006 19:50

    Tak jsem dnes upekla 4 bochánky a mohu jen potvrdit , že je skutečně výborný. Jak už jsem psala několikrát, paní Vencová prostě nezklame. Mám moc ráda její recepty , protože si vždy pochutnáme. Děkuji

  • Vlasta V.
    Vlasta V. |

    15. 4. 2006 20:38

    Martino S., to jsem ráda, že se Vám povedl. Také ho ráda dělám, letos jsem do něho přidala místo rozinek 150 g sekaných sušených jahod a s nimi je také dobrý

  • Martina S.
    Martina S. |

    14. 4. 2006 22:26

    Nejenom, že se povedl, ale je chuťově jedinečný. Paní Vencová, děkuji za recept. Poprvé v životě se odvážím říct, že tak dobrý ho nikdy neudělala ani moje mamka.

  • Kája
    Kája |

    14. 4. 2006 20:25

    Krásně se mi povedl a to jsem začátečnice, díky za recept

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 4. 2006 06:20

    Tento recept má opravdu příznačný název-když se povedl mně,musí se povést snad každému.Jsem totiž antitalent na kynutá těsta.Je vynikající.Dávám 1.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2006 20:38

    Pridal jsem tam cely sacek sekanych orechu a pote polovinu sacku strouhanych mandli. Je to vyborne.

  • Jarka FORMÁNKOVÁ
    Jarka FORMÁNKOVÁ |

    9. 4. 2006 18:31

    Taky jsem poprvé pekla mazanec přesně podle receptu, ale výsledek neodpovídal, zhora byl vysušený a vevnitř skoro syrový. Pekla jsem ho asi 10 min na 200°C a pak na 170°C. Můžete mi poradit, kde jsem dělala chybu?Děkuji

  • Květa Dostálová
    Květa Dostálová |

    8. 4. 2006 20:37

    Super, sypu mandlemi, dovnitř jsem dala sušené brusinky

  • Jitka
    Jitka |

    27. 3. 2006 16:53

    Tak jsem dneska pekla mazance podle vašeho receptu a jsou super. Ale těsto jsem nechala kynout déle, skoro tři hodiny, nějak se mi pořád nezdálo a v chytré knížce jsem vyčetla, že tučná těsta kynou i několik hodin.A ta prasklina se mi taky udělala, ale jen na jednom a nám to nevadí, hlavně že chutnají.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 3. 2006 07:50

    Mazanec jsem pekla jednou v životě a vůbec se mi nepodařil,takže od dalších pokusů mě to odradilo.Když píšete,že tenhle se vždy podaří,tak ho letos na velikonoce vyzkouším a pak dám vědět.

  • Kájina
    Kájina |

    22. 3. 2006 21:20

    Od té doby co je na těchto stránkách tenhle recept, tak nemám s pečením mazance problémy, fakt i mě se povedl a to je zázrak

  • EVA
    EVA |

    22. 3. 2006 09:00

    DDĚLALA JSEM HO A OPRAVDU JE SUPER DOBŘE SE MI PRACOVALO A JEŠTĚ LEPE JEDLO

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 3. 2006 07:46

    Kynuté těsto v troubě praská, když není dobře vykynuté na plechu. Po vytvoření bochánků mu dejte čas - minimálně tu půlhodinu.

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    3. 8. 2005 13:06

    Akorát jsem dopekla bochánky podle Vašeho receptu. Krásně mě voní po celém bytě a tak jsem neodolala a hned si kousek ukrojila!Jsou fantastický!!!Doporučuji vyzkoušet!

  • Luba
    Luba |

    29. 3. 2005 18:45

    Aby nepraskl je důležité pečení. Nejprve rychle zapéci při vysoké teplotě a potom péci asi hodinu při cca 150 - 160 stupních a nepraskl mi, byl krásně lesklý s opečenými mandličkami

  • Květa
    Květa |

    28. 3. 2005 15:24

    Také mně se udělala prasklina po celém bochánku.

  • Michala *
    Michala * |

    28. 3. 2005 13:28

    Musím říct,že byly vynikající,jen mi poraďte,v čem jsem udělala chybu,když po upečení křížek nevydržel a udělala se prasklina po celým bochánku.Děkuji za radu.Chci,aby příště nejen chutnal,ale i vypadal.

  • Kája
    Kája |

    27. 3. 2005 18:05

    Také jsem ho dělala, povedl se mi, i když kynuté těsto ještě moc neumím. Všem chutná!!

  • Iveta Lukešová
    Iveta Lukešová |

    26. 3. 2005 20:28

    Je opravdu tak dobrý, že jsem musela zadělávat už podruhé. Přidala jsem jen trochu kandovaného ovoce a špetku muškátového oříšku. Fakt super!!!

  • Alis
    Alis |

    18. 3. 2005 19:17

    Přidávám kandované ovoce