Slepice na smetaně

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • radek
    radek |

    19. 4. 2017 12:49

    Masox/celá slepice má kosti a je to v silném vývaru proč masox?lidi vy jste hlupci

  • radek
    radek |

    19. 4. 2017 12:46

    Totální nesmysl

  • Pavel
    Pavel |

    11. 5. 2013 17:04

    To v Moravském Žižkově se říká kohoutovi slípák.

  • Marilyn
    Marilyn |

    14. 5. 2012 11:14

    Moc dobrá omáčka! Doporučuji všem!

  • Pavla
    Pavla |

    11. 2. 2012 15:09

    Výborná omáčka!

  • Vercina
    Vercina |

    5. 2. 2012 14:11

    S kuretem taky vynikajici <3 <3 <3 !

  • liliQest
    liliQest |

    3. 2. 2012 19:01

    slepice byla vynikající :-* :-P :-* :-) :-* :-* :-)) :-* O:-) :-* <3 :-* <:-) :-* <3 <3 <3 <3 <3

  • Frantina
    Frantina |

    2. 2. 2012 14:20

    Bohužel nám to nechutnalo

  • jelínek
    jelínek |

    2. 2. 2012 08:07

    spíš slepice na zelenině, ale fakt luxusní, lepší slepici těžko udělám

  • Sandra
    Sandra |

    21. 12. 2011 07:15

    Omáčka byla mňamozní. Není to ta klasická od maminky, kde se začíná vařit na zlatavé cibulce s paprikou, ale je vynikající. Zelenina jí dá velký šmrnc :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Rákosníková
    Rákosníková |

    22. 11. 2011 18:32

    No tohle není slepice na smetaně ale na leču :-X :-X nikomu jsem se nezavděčila a tchýně mi zprdla :-X

  • Danda
    Danda |

    3. 11. 2011 16:02

    proč jen jsem si nevybrala tuhle slepici na smetaně, ta má určitě lepší chuť

  • Jan Dvořák
    Jan Dvořák |

    25. 10. 2009 22:15

    Já koupím slepici,oddělám prsa a stehna.Skelet i s kůží uvařím spolu s žaludky a kůžemi a játr. knedlíčky.Pak se skelet odere a použije na rizoto.,nebo orestuje s houbami a cibulí.kari a vegeta a rýže.To nemá chybu.Slepice je dostatečně silná ,proto nepoužívám špek a smetanu dávám na půl s jogurtem.

  • Standa Jirásek
    Standa Jirásek |

    19. 11. 2007 09:22

    Jídlo nevybočující z průměru. Dělěl jsem jej 2 dny. První den jsem si slepici uvařil a sruhý den jsem porce dusil. Přidal jsem pro zlepšení chtě masox.

  • fanda
    fanda |

    10. 2. 2007 11:24

    Proč přidávat slaninu,olej ,máslo -vždyt ta kura je dost mastná.....

  • Augustin Milfeder
    Augustin Milfeder |

    21. 11. 2006 09:32

    Toto jídlo možno uvařit taky tak,že použijeme maso z uvařené slepičí polévky.

  • krystyna d
    krystyna d |

    20. 11. 2006 13:47

    Tohle jidlo znam uz davno. Je to vyborne a je to oblibene jidlo mych deti

  • Jana H.
    Jana H. |

    11. 9. 2006 19:24

    Ne ne pocházím a žiji ve východních Čecháh, . Zdravím Slezsko.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    11. 9. 2006 15:57

    Paní Jano,Vy jste asi ze Slezska,kury se říká slepicím myslím jenom u nás.To já jenom,aby ostatní věděli,čeho jste se zbavila.

  • Jana H.
    Jana H. |

    10. 9. 2006 18:22

    Tak jsem se zbavila jedné kury a uvařila podle tohoto receptu. Nemá chybu. Jen jsem dala anglickopu slaninu přímo na cibulku a nechala zadusit, bylo toho dost a nezbylo. Určitě budu dělat i z kuřete je to rychlejší.Dávám za 1.

Další doporučené recepty: