Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl plnější
    • 200
      g škvarky nasekané a smíchané cca 1:1 se sádlem
    • 2,5
      dl mléko vlažné, dle potřeby, cca
    • cukr krupice na špičku lžičky
    • 0,5
      kostka droždí cca 25 gramů
    • 1
      ks žloutek do těsta
    • 1
      ks bílek na potření
    • kmín
    • hrubá sůl nebo obyčejná na posyp

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek. Po té, když nám droždí vzkypí, přidáme žloutek, nasekané škvarky s vlažným sádlem, sůl a zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto, které v teple necháme cca 30 minut kynout.
2
Po nakynutí těsto ještě jednou propracujeme a vytvoříme z něj housky, šneky, uzly..., které necháme v teple na plechu s pečícím papírem ještě cca 10 minut kynout, nebo je vložíme do remosky (bez kynutí), potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme dle chuti solí, kmínem..., zaklopíme a zapneme.
3
Pečivo vkládané do trouby potíráme až po vykynutí na plechu, před vložením do předehřáté trouby na 170 stupňů.
4
Pečeme dle velikosti vytvořených kousků uzlů, houstiček... cca 30 - 40 minut dozlatova.
5
Pečivo podáváme jako přílohu nebo samostatně s bílou kávou, kakaem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: