Škvarkové pagáčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto, podle hustoty přidáme vlažné mléko. Těsto necháme kynout asi 1/2 hodiny. Potom ho na vále trochu rozválíme a posypeme mletými škvarky a přeložíme 3x jako listové těsto. Mezi každým přeložením necháme chvíli kynout.
2
Potom rozválíme na výšku 1,5 cm až 2 cm a těsto nařízneme mělce do tvaru mřížky. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáčky, klademe na plech,mažeme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a kmínem, popřípadě sezamem, chili paprikou aj. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kokrhelcova
    kokrhelcova |

    14. 4. 2013 19:20

    :-D :-Zkousim poprve, testo uz kyne, potom napisu jak se zdarilo :-[

  • Kokot piča u holiča
    Kokot piča u holiča |

    28. 1. 2013 16:13

    jeto moc dobré hodí :) 8-)

  • miklošková
    miklošková |

    21. 5. 2012 20:40

    Karpatské pagáčky Těsto: • 600g polohrubé mouky • 450 ml mléka • 100ml oleje • 1 lžička soli • 1 kostka droždí • 3 lžíce cukru písek • Náplň: • 1 Héra • 1 žloutek • špetka soli • 20dkg tvrdého sýra • 6 stroužků česneku • Sezam, Mák, kmín na posypání 1. z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme 20 min. vykynout 2. utřeme Héru se žloutky přidáme nastrouhaný sýr a česnek, sůl 3. těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme asi 0,5cm vysoko potřeme nádivkou srolujeme a krájíme kolečka 1cm 4. dáme na plech potřeme nádivkou a posypeme sezamem atd. necháme 15min. vykynout pečeme na 180°C asi 15 min