• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 150
      ml mléko
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 300
      g škvarky umleté

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a vykynutý zpracujeme s moukou, solí, žloutky a kysanou smetanou a necháme vykynout 30 minut. Potom ho na desce vyválíme na čtverec, potřeme škvarky rozmíchanými s tvarohem, přeložíme jako obálku a necháme 30 minut kynout. Opakujeme ještě 2x. Potom těsto vyválíme na sílu 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Vidličkou na ně uděláme mřížku, potřeme vejcem rozmíchaným se sladkou smetanou a ve vyhřáté troubě upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 31. 1. 2015 10:26

    Opravdu výborné pagáčiky!!! Nadýchané, chuťově bezkonkurenční. Trochu jsem si to ulehčila: místo škvarků jsem přidala škvarkovou pomazánku a nic jsem nepřevalovala, ale tvaroh a škvarkovou pomazánku přidala po 30 minutách kynutí rovnou k těstu - robot si s tím poradil, ale bylo zapotřebí přidat více mouky. S těstem se pracovalo perfektně, šlo vyválet i bez mouky, Pagáčiky jsem potřela vajíčkem a posypala kmínem.

  • 1zuzina | 22. 1. 2014 14:36

    Zatím nejlepší které znám.Celá rodina byla nadšená.

  • JanaDe
    JanaDe | 1. 4. 2013 19:20

    Právě jsem je dopekla, první várka už skoro není a za chvíli praskneme. Opravdu super recept. Dělala jsem placky poprvé v životě a hned se povedly. ;-)

  • Vlasta Novák | 13. 4. 2012 11:06

    Opraveno

  • Ladia
    Ladia | 12. 4. 2012 20:08

    Jistě že měl :'( :'( :'( :'(

  • alenotak | 12. 4. 2012 17:43

    A neni v receptu chyba? Nemel by tam byt tvaroh a ne "mekky salam" :-\

  • ferda mravenec | 21. 10. 2011 20:28

    prosim vas, kdy a kam se dava ten mekky salam?

  • pavlinka.r@seznam.cz | 8. 9. 2011 12:56

    Vyrobeno, upečeno, sice dost pracné ale stálo to za to, výbornéé :)

  • recepty 73 | 28. 5. 2009 08:03

    Byly přímo královské!!!!!!!!!!!!!1*Jiří

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 07:08

    Kajka, po každom prekladaní nechajte kysnúť. Nemusí to byť práve 30 min, záleží to od teploty miestnosti. Cesto máte vykysnuté, ak zdvojnásobí svoj objem. Čo sa týka tvarohu, neviem konzistenciu tvarohov, aké dostať u vás. Môže byť aj vaničkový, ak je jednoliaty, nie hrudkovitý. Hrudky by sa vám zle v ceste spracovávali. Nezáleží ani na tučnote tvarohu, len aby bol jemný, ako keby ste ho chceli použiť na pomazánku.

  • Kajka | 18. 3. 2006 20:01

    Paní Terezko, po každém tom složení se nechává 30 minut kynout?A tvaroh může být vaničkový? děkuji

  • Zuzana Bugárová | 18. 3. 2006 17:50

    Podobne robim pagace aj ja, ale este som to neskusala aj s tvarohom, bez neho su super, ale s nim, no vyskusam

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 06:53

    Nie, nemusíte, natrite všetko naraz, len 3x rozvaľkáte, zložíte a necháte nakysnúť. Tým sa Vám tie ingrediencie v ceste dobre rozmiešajú a zároveň do cesta naženiete dosť vzduchu.

  • beba | 29. 1. 2006 18:00

    Terezka, tú oškvarkovú náplň je treba rozdeliť na tri krát a vždy po preložení cesto potrieť? A vždy nechať 30 min. kysnúť?

  • Pavlína Svitáková | 28. 1. 2006 20:08

    Terezko,toto je nejlepší recept,který mám na pagáčky.Jsou SUPER!!!Včera večer upečeno i skoro snědeno.Jsou křehké a trošku pikantně navinulé,krásně nalistovali.Prostě senza.Příště budu muset udělat z dvojité dávky!!Dávám 1******Děkuji za bezva recept !!!

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 10:37

    Jasně,že mixer vyhrál!Děkuji ti za expres odpověď.

  • Tereza Jarčušková | 26. 1. 2006 09:55

    Ak máte radšej jemnejšie cesto, tak škvarky zomeľ, niekto má radšej chrumkavejšie, potom ich nadrobno nasekaj alebo rozmixuj. Poviem ti pravdu, že ja robím podľa toho, ako sa mi chce vyťahovať mlynček na mäso. Mixér mám skôr.

  • Pavlína Svitáková | 26. 1. 2006 08:22

    Chci zítra dělat škvarkové placky,takže zkusím tvůj recept Teri.Dám vědět.Už se těším!!Myslíš,že je lepší škvarky umlít? Mám ráda,když jsou znát.Ale asi ano ,aby se s těstem lépe pracovalo,když se těsto překládá,že?

  • Tereza Jarčušková | 17. 1. 2006 07:01

    Som rada, že chutí. :)))

  • Anonym | 16. 1. 2006 19:03

    Terezko, kdybych mohla tak dam hned 3 jednicky aj s hvezdickou:-)) Jsou naprosto jedinecne, odlehcene tim tvarohem.Testa je hodne, rozdelila jsem to na dve - aby se me veslo rozvalene na val:-)) S podmasli nebo kefirem je to pochoutka!

  • Airan | 16. 1. 2006 16:38

    Tak musim to zatim jen chvalit (jeste to neni upecene) ale s testem se krasne pracuje, nelepi se, je to jedna basen!!! Dam vedet jak chutnalo:-))

  • Jarka z Bratislavy | 21. 12. 2005 18:09

    Teším sa tomuto receptu. K mojím asi desiatim druhom receptov na pagáčiky pribudne ďalší; ale tuším, vďaka tomuto tvarohu, budú pagáčiky najjemnejšie.

  • Airan | 21. 12. 2005 14:43

    Terezko, jste zlaticko:-)) Dekuji moc za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Škvarky Sladká smetana Sůl Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

5 minut
Přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo ghí

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Poslední sledované recepty

75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
49
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
47
Segedínský guláš
Segedínský guláš
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové knedlíky, párky, kung-pao i neobvyklá zelňačka
Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové…
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
AHA.cz Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Ženy.cz Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Blesk.cz Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz RECEPT: Perfektní vánočka 3x jinak. Zkuste třeba nadýchanou a vláčnou podle Josefa Maršálka

RECEPT: Perfektní vánočka 3x jinak. Zkuste třeba nadýchanou a vláčnou podle Josefa Maršálka

Blesk Horoskopy Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí